Poctivým výkonem jsme přemohli silnou Příbram

Extraliga mužů - 1. kolo
VK Ostrava - Příbram 3:2 (22,-25,15,-30,8)
VK Ostrava: Biernat - Šmídl - Kotas, David - Šulista, Janků - Lex. (Balon). Trenér Zdeněk Šmejkal. 
Příbram: Palgut - Renovica - Shestak, Mach - Böhm, Poikela - Juračka. (Kupilík, Kuchař, Mikulenka). 
Do zápasu jsme vstoupili na výbornou. Hosté pak začali dobře bránit na síti. Byla to v prvním setu přetahovaná o každý bod. 
I když jsme před polovinou setu prohrávali o tři body, oddechový čas Zdeňka Šmejkala zabral a výbornými bloky jsme se dostali do hry. 
Výborně podával David Janků a jeho série na servisu nám dodala klid do druhé poloviny setu. Martin Kop měl brzy vyčerpány oba oddechové časy. 
Do koncovky jsme si nedli dvoubodový náskok, o který jsme sice záhy přišli, ale Matěj Šmídl ukončuje první sadu ve velkém stylu - dvě esa a vedeme jedna nula. 
Druhý set začínají lépe hosté, ale Mateusz Biernat ukazuje, že bude platný i vynikajícím blokem. Václav Kotas tlačí plachtou, vysokou úroveň podáni si nadále drží také David Janků. Je to zase vyrovnaný boj. Hosty drží v tu chvíli kapitán Böhm, který skládá důležité míče. Ve vyrovnané koncovce se týmy střídají na setbolech. 
Pak je ve výhodě Příbram a stav zápasu srovnává finský legionář Poikela. 
Třetí set jsme odehráli bravurně. Šmídl dvěma esy sestřelí Böhma i Poikelu. Od devátého bodu jsme jasně lepším celkem na palubovce. 
Petr Šulista vyžene všechny pavkouky z příbramského růžku, Václav Kotas úspěšně plachtí. Soupeře tlačíme a Mateusz Biernat ukazuje, že naší zbraní bude i jeho souhra s Petrem Šulistou na pipe. Jdeme brzy po jasném setu do vedení. 
Ve čtvrtém setu dobře čteme útoky kapitána Böhma. Za stavu 7:6 to zatrne u všech v hale. Mateusz Biernat se na síti srazí s Václavek Kotasem, naštěstí zranění kotníku není vážné a polský nahrávač pokračuje.
Petru Šulistovi vychází pipe, ale uniknou nám některé dohrávky. Koncovka setu je předlouhá. Máme v ní tři mečboly i utíkáme ze setbolů. Matěj Šmídl to má při jednom útoku na ruce, ale míč lízne pásku a jde to do autu. Nakonec Poikela uhraje o blok čtvrtý set pro hosty. 
Ve zkrácené hře jsme od prvního bodu vepředu. Výborně podává Václav Kotas. Jeho sérii nepřeruší ani dva timeouty Martina Kopa po sobě. Máme výbornou obranu na síti. Při vedení 12:6 se zdá být vše jasné a zápas brzy ukončí útokem pipe David Janků.