Byl to velmi příjemný pohled na náš nadšeně bojující tým

Skalp Příbrami je o to cennější, že odborníci řadí tým trenéra Martina Kopa do horní poloviny tabulky. 
Hosté spěchali na vlak, takže se tiskové konference nezúčastnili a pro stránky Českého volejbalového svazu okomentovali zápas následovně. 
Martin Kop - trenér
"První utkání v sezóně, domácí byli lepší na servisu a přihrávce a z toho vyplývaly bodové situace, které domácí lépe ubránili.
Je to pro nás zklamání, chtěli jsme utkání vyhrát. Gratulace domácím."
Martin Böhm - kapitán
"Soupeř lépe podával a my jsme v koncovkách neuhráli vysoké balony.“
Trenéři Zdeněk Šmejkal a Honza Václavík spolu s kapitánem Matějem Šmídlem se shodli, že premiéra v našem dresu vyšla perfektně mladému liberu Matějovi Lexovi. 
Honza Václavík - asistent trenéra
"My jsme vlastně ani nevěděli, co od prvního zápasu doma čekat. Poprali jsme se s tím nakonec až na pár výjimek na výbornou. Pochválil bych Matěje Lexe. 
Vzali jsme si výhru, i když je škoda, že nám nevyšla koncovka čtvrtého setu."
Zdeněk Šmejkal - hlavní trenér
"Škoda, že se nám nepodařilo dohrát čtvrtý set, ale mnohdy je lepší pro budoucí sebevědomí vyhrát 3:2 než 3:1, aby se pak kluci rychle neuspokojili.
Jsem spokojený, jak si hráči zápas vybojovali, a že přenesli do prvního ostrého zápasu odvahu a nasazení z přípravných zápasů. V koncovkách druhého a čtvtého setu, které jsme prohráli, jsme měli nahráno, ale Příbram je kvalitní tým a ubránila to. Na to, že jsme měli o soupeři málo informací, tak jsme typický vydřený zápas zvládli. Kluci dodrželi všechny stanovené pokyny."
Matěj Šmídl - kapitán
"Viděli jsme, že Příbram porazila v přípravě také České Budějovice a někteří ji řadí do první čtyřky, proto si výhry nesmírně ceníme. Chtěli jsme vyhrát a udělat si z domácí haly hned od prvního kola nedobytnou pevnost. I já chválím Matěje Lexe, byl výborný jak na přihrávce, tak v poli."
Trenér Zdeněk Šmejkal hodnoti pozitivně také první ostrý zápas nahrávače Mateusze Biernata v našem dresu. "Víme, že je to výborný nahrávač. Tým dobře dirigoval a hrál odvážně v koncovkách. I on má ještě na čem pracovat, na můj vkus nehrál moc útok pipe, ale striktně dodržoval naše taktické pokyny, aby se vyhrálo. Snad nebude jeho zranění kotníku vážné," dodal Zdeněk Šmejkal.