Naše nové libero - do vody byl vhozen Matěj Lex

Matěj Lex se sžívá s novou rolí v můžském volejbale. V létě poznal známou náročnou přípravu pod trenérem Zdeňkem Šmejkalem. "Příprava byla náročná, ale nějak jsme se s tím všichni popasovali a doufám, že nám to pomůže v dálší práci," přiznává Matěj Lex. 

Matěj ví, že se musí popasovat s nervozitou. "Na liberu hraji jíž třetí sezonu, ale zatím jsem nastupoval jenom v mláděžnických kategoriích, takže nervozita je určitě na místě, ale každý trénink a zápas mi pomáhá zbavit se nervozity," přiznává naše mladé libero. 

Do nového týmu zapadl bez problémů. "S klukama se znám dělší dobu, potkávali jsme se v hale, takže v tomhle problém nebyl," dodává Lex. 

Matěj by rád pomáhal v sezoně také juniorům, ale uvidí se, jak to bude zvládat časově. Lex si uvědomuje před náročnou sezonou, na čem bude muset u sebe po volejbalové stránce zapracovat. "Můj hlavní problém je moje psychika. Takže tohle se budu snažit odstranit. Dále bych chtěl samozřejmně vypilovat přijem a vybírání v poli," zdůrazňuje Lex. 

Na závěr si pochvaluje školu od skvělého libery Honzy Václavíka. "Honza je mi opravdu velkým rádcem a předáva mi to nejvic svých zkušenosti za což jsem velmi rád," pochvaluje si Matěj Lex.