Asistent trenéra Honza Václavík nechce být v roli záchranné brzdy

Jak se Ti v současné době daří po zdravotní stránce? 
Zdraví drží. Taky se mučím v posilovně vícekrát, jak kdy dříve. Člověk postupem času zjistí, co může, co mu dělá dobře a čeho by se měl vyvarovat. Je to tak trošku metoda pokus-omyl a vnímaní zpětné vazby, co tělo sděluje. 
Co jsi měl konkrétně na starosti jako asistent trenéra Zdeňka Šmejkala v letní přípravě týmu? 
V letní přípravě jsem se více staral o fyzickou přípravu mužstva - posilovna a “atletický” trénink. Nyní najíždíme na posilovací systémy od Miro Vaváka z Bratislavy.
Zapojil jsi se do přípravy přímo s kluky? 
Ano do přípravy jsem se zapojil jako asistent trenéra. (smích)
Nemůžu se nezeptat. Stále platí, že do týmu naskočíš jako hráč pouze v krajní nouzi? 
Tuto otázku dostávám často.  Nemyslím si, že příjde v sezoně situace, kdy bych musel naskočit. Ať se bude dařit a nebo přijdou těžší chvíle, kluci se s tím musí vypořádat sami. Nechci být v pozici "záchranné brzdy", která naskočí v důležitých zápasech (bylo by to ode mne i dosti nepokorné). Hráče tvarují a posouvají především tyto náročné zápasy, dřív nebo později si tím musí projít každý, pokud chce udělat další krok v kariéře.
Jak se Ti jeví tvůj nástupce Matěj Lex na postu libera?
Mates se mně líbil už loni, kdy jsem občas vypomáhal s juniorama. Na svůj věk je na tom výborně. Ale je to pro něj obří skok z kadetů přímo do mužů. To jsou dva úplně odlišné sporty a úplně odlišné nároky na libero. Mates sám ví, že to letos nebude mít lehké. Podstatné bude, aby si co nejčastěji udržel sebedůvěru, ta je na liberu fatální.
Jaké máš a budeš mít úkoly na lavičce při zápasech? 
Zapisuji pomocnou statistiku ze zápasu, kterou máme hnedka k náhledu. Občas mluvím individuálně s hráči o tom, co proběhlo na hřišti, ale není toho moc. S informacema v zápase se musí spíše šetřit a o to lépe zacílit.  A pak se snažím dělat z pozice asisitenta vše proto, abychom zápas vyhráli.
Jak hodnotíš naše výkony na Ostrava Cupu?
Vyhráli jsme další turnaj v přípravě a odehráli dva dobré zápasy. Nadšené jásání po vitězství v turnaji krotí výkon proti Zlínu, kdy se dostaneme do situace, kdy nejde nic a zatím nenajdem řešení, jak z toho ven. Každopádně naše výsledky před sezonou jsou lehce nad mým očekáváním. Uvidíme, jak obstojíme, až budeme hrát o body do tabulky extraligy a budeme se pasovat i s těžšími soupeři. Co musím vyzdvihnout, je pracovitost týmu. Pokud nám tento apetit k práci vydrží a stane se charakterovou vlastností týmu, mohl by to být významný základní kámen dobré sezony.