Naše rezerva už rozjela sezonu

Také v letošní sezoně působí rezervní tým VK Ostrava v Moravskoslezském krajském přeboru. Z prvního dvojzápasu tým získal celkem čtyři body. Novým trenérem je Matouš Vancl, pomáhat mu bude manažer našeho klubu Tomáš Zedník.
Složení týmu popisuje trenér Matouš Vancl. „V B týmu budou nastupovat kluci z našich výběrů U20 a U22. Z prvního týmu mužů jsou k dispozici mladíci Filip Srovnal a Matej Resl. Štěpán Evják bude zároveň hostovat v týmu Volejbal Ostrava.“
V prvním dvojzápase vyválčilo naše „béčko“ ze dvou zápasů s VSK VŠB-TU Ostrava čtyři body po výsledcích 3:1 (-22, 20, 17, 24) a 2:3 (-22, 21, 21, -17, -12).
„V úvodu prvního zápasu jsme byli všichni včetně mě nervózní. Byla to naše premiéra. Měli jsme k dispozici 14 hráčů a postupně se náš výkon natolik ustálil, že jsme nemuseli provádět žádnou větší rotaci sestavy. Kluci splnili vše, co měli. Na začátku druhého zápasu se nám zranil Štěpán Evják. To byl zásadní zásah do sestavy. Ve dvou prohraných setech nás soupeř tlačil na podání. Ve zkrácené hře jsme pokazili snad šest podání a nakonec brali jenom bod,“ zhodnotil Vancl první dva zápasy sezony.
V dalším pokračování soutěže se VK Ostrava B střetne 7. října ve dvojzápase s Kylešovicemi.