Třetí místo mezi týmy polské Plus ligy

Na turnaji Plus ligových týmů polské nejvyšší soutěže - Memoriálu Janusza Sikorskiego v Czestochowe jsme pokračovali ve výborných výkonech, což jsme potvrdili třetím místem.
V prvním utkání jsme prohráli s domácím týmem Czestochowa 0:3. „Tým Norwid Czestochowa byl nad naše síly a předčil náš tým po všech stránkách, kromě bojovnosti, která bohužel nestačila na vyrovnanější průběh utkání,“ zhodnotil utkání manažer VK Ostrava Tomáš Zedník.
V utkání o 3. místo jsme porazili ukrajinský tým Lvov 3:1. „V prvním setu jsme na ukrajinského účastníka Plus ligy nestačili (17:25). V průběhu druhého setu jsme se však osmělili a bojovným výkonem jsme srovnali průběh setu a v koncovce dokázali zvítězit (27:25). Další dva sety byly z obou stran velmi vyrovnané a nám přálo štěstí a větší touha po vítězství slavila úspěch (29:27,27:25). Díky nastavení celého týmu jsme získali 3. místo v turnaji a dávku sebevědomí do dalších utkání v přípravě na českou extraligu,“ dodal Tomáš Zedník k druhému zápasu.
V dalším programu přípravy se na Brno Cupu střetneme od 27. do 29. září postupně se Zlínem, Black Volley Beskydy a domácím Brnem.

Polsko2w