Smázli jsme Zlín a jsme blízko pohárového čtvrtfinále


VK Ostrava – Fatra Zlín 3:0 (17,19,15)
VK Ostrava: Podlesny, Ihnát, Marcyniak, Dvořák J., Vancl, Sedláček, libero Sobczak. Střídali: Muroň, Bauman, Dvořák T. Trenér Jan Václavík.
Fatra Zlín: Navláčil, Lamri, Motyčka, Varous, Adamec, Vašíček, libero Viceník. Střídali: Kozak, Šulc, Čech. Trenér Přemysl Obdržálek. V naší sestavě chyběl kvůli reprezentačním povinnostem kapitán David Janků. V základní sestavě nastoupil na jeho postu Matouš Vancl. Jako druhý nahrávač zaskakoval za zraněného Jana Štefka bývalý hráč Tomáš Dvořák.
Do prvního setu vstoupily oba týmy opatrně bez zbytečných chyb, stav se přeléval z jedné strany na druhou až do ukazatele skóre 10:10. V tu chvíli nám smečař Jakub Ihnát skvělým servisem zajistil pětibodový náskok, který už byl pro zlínské nedostižný, a my jsme zaslouženě dovedli set do vítězného konce.
Ve druhém jsme díky perfektnímu servisu Mariusze Marcyniaka odskočili znovu o pět bodů, a i když trenér hostů Obdržálek střídal, tým Zlína se do utkání znovu nedostal.
Třetí set byl ze strany Zlína nejslabší a za pouhých 18 minut jsme slavili vítězství i v tomto setu 25:15 a celkově po 61 minutách dokázali Zlín suverénně porazit.
Ohlasy trenérů po utkání:
Jan Václavík (trenér VKOstrava): „Pro nás dobrá výhra v domácím prostředí, která umožnila i prostřídat.“
Přemysl Obdržálek (trenér Fatra Zlín): „Ostrava byla lepší na servisu a rozstřílela nás. Zatím vede 1:0 a svůj postup musí potvrdit na zlínské půdě.“
Odveta se hraje ve čtvrtek 9. ledna od 17 hodin ve Zlíně. Po postup do čtvrtfinále potřebujeme vyhrát nebo uhrát dva sety, v případě naší porážky 3:0 nebo 3:1 by rozhodoval zlatý set do 15 bodů.