Jakub Ihnát věří v mladý ostravský tým


Kdy a kde jsi začínal s volejbalem?
S volejbalom som začal v Žiline, keď som mal 12 rokov.
Kterými kluby jsi doposud prošel a jakých jsi dosáhl úspěchů?
V mládežníckych kategóriách som hral v Žiline. Môj prvý prestup sa zrodil ako hosťovanie v Novom Meste nad Váhom, kde sme vyhrali juniorský majstrovský titul. Hneď potom mi prišla ponuka z Myjavy, kde som strávil 4 roky. Najmä Myjave vďačím za to, že ma doviedla k väčšiemu volejbalu a hlavne mi dala šancu. No a minulý rok som bol v Prievidzi, s ktorou sa nám podarilo vyhrať titul.
Jaké sis přivezl vzpomínky z reprezentace na mistrovství Evropy?
Majstrovstvá Európy sú obrovská akcia a pre mňa to bol neskutočný zážitok. Celé mestá žili volejbalom a mám množstvo krásnych spomienok. Na tejto Európe som síce nastúpil na netradičnej pozícii libera, no aj napriek tomu som do zápasov nastúpil, a o to väčšiu radosť mám, že som aj tímu pomohol.
Jak došlo k tvému přestupu do našeho klubu?
V podstate sa to udialo ešte pred posledných zápasom vo finálovej sérii v Prievidzi, kedy mi napísal tréner Václavík, či by som nemal záujem. Mal som aj iné ponuky, avšak u Ostravy sa mi páči mužstvo, tréner, na ktorého som dostal samé dobré referencie a neposlednom rade dlhodobá história volejbalu.
Jak hodnotíš průběh přípravy a přípravných zápasů?
Zatiaľ som v Ostrave sotva dva týždne, no príprava sa mi páči. Ostrava Cup nám ukázal nedostatky, ktoré by sme mali na tréningoch ešte doladiť. Sme však mladý kolektív, takže určite budeme makať a už sa tešíme na prvý zápas sezóny.
Jak na tebe působí nový klub a spoluhráči?
Ako som už spomínal, sme mladý kolektív, takže verím, že si sadneme dobre. Navyše nepociťujem ani jazykovú bariéru, navzájom si rozumieme.
Jaký máš osobní cíl pro tuto sezonu?
Mojim cieľom je zlepšovať sa na každom tréningu, snažiť sa tímu pomôcť, ako sa len bude dať. Chcel by som si na konci sezóny povedať, že som lepším hráčom ako som bol na jej začiatku.