Opravdu vášnivý trenér

V rozsáhlejších bulletinech pro play off vycházely články, kde jsme představovali lidi, kteří jsou nepostradatelní pro činnost klubu. Tento je z bulletinu k semifinálovému zápasu s Budějovicemi.

„Volejbal je moje celoživotní vášeň,“ říká o sobě Lubomír Vašina a jeho souputníci potvrzují, že byl i vášnivým hráčem a je vášnivým trenérem. „S volejbalem jsem prožil neskutečné zážitky a příběhy. A pokud něco ve volejbale dělám, snažím se to dát na plné pecky.“ Za Luboše Vašinu mluví hlavně výsledky. Jen za šest sezon v našem klubu získal s kadety a juniory osm mistrovských medailí, z toho jednou i tu nejvyšší.
Narodil se v České Třebové, kde dodnes bydlí a tady také vyvíjí neskutečné množství hlavně volejbalových aktivit. Opravdu jen namátkou: je starostou místního Sokola, ve kterém působí úspěšný volejbalový oddíl, člen spousty výborů a komisí Českého volejbalového svazu, pořadatel volejbalových kempů a celé řady turnajů.
V České Třebové také začínal s volejbalem. Společně tady se Zdeňkem Šmejkalem (bývalý trenér Ostravy) a Jiřím Šillerem (trenér Odoleny Vody) získal v roce 1976 mistrovský titul. Pak ještě dva přidal jako hráč a 4x se z titulu radoval jako trenér. Úspěšně působil také jako trenér reprezentace a univerzitního týmu. V extralize vedl postupně družstva mužů Nymburka, Ostravy, Opavy, Havířova, Benátek nad Jizerou a slovenské Myjavy.
S úctou přistupuje i ke svým trenérským kolegům. „Vím, že práce trenéra není vůbec jednoduchá a proto obdivuji všechny trenéry, kteří jsou schopni vychovat ty nejlepší hráče. A nyní obdivuji všechny trenéry, kteří měli ve svých rukou hráče, kteří nám v letošní sezoně dělají obrovskou radost, a jejich hra přináší vzrušivé okamžiky nám všem fandům na tribunách,“ říká Lubomír Vašina, kterého v nejbližších dnech čeká play off s našimi kadety i juniory.