David Janků válí v reprezentaci!


Do prvních dvou zápasů skupiny Evropské ligy s Běloruskem a Ukrajinou zasáhl jako střídající hráč. V prvním domácím brněnském zápase pomohl v průběhu třetího setu otočit nepříznivý stav 0:2 na sety a Češi nakonec porazili Ukrajinu 3:2.
„Reprezentační volejbal je minimálně o úroveň výše, než ten špičkový extraligový v play off. Přece jen hrají tady opravdu nejlepší hráči jednotlivých zemí,“ říká David Janků.
„Prohrávali jsme doma s Ukrajinou 0:2 a 7:10 ve třetím setu, když jsem šel na hřiště. Jsem velmi rád, že jsem pomohl ten zápas otočit. Měli jsme skvělou podporu výborných diváků v Brně,“ komentuje David svůj první výrazný vstup do reprezentace. Do Brna hlavně za ním přijely tři desítky z fandů z Letovic. „Přijeďte se i vy podívat do Brna na sobotní druhý domácí zápas proti Finsku, který hrajeme od 19 hodin. Fanklub z Letovic určitě zase dorazí,“ věří David Janků, kterému se výrazně zkrátí letní dovolená.
„Touto dobou bych již byl doma v Letovicích, ale samozřejmě ničeho nelituji. Reprezentovat je čest. V červenci mě pak čeká pravděpodobně univerziáda pod trenérem Lubomírem Vašinou v italské Neapoli, takže dovolená letos bude krátká a netypická,“ dodává David Janků.
Pokud i vy chcete vidět naši reprezentaci a Davida Janků, a nemůžete osobně na utkání v Brně, zápas vysílá živě ČT Sport v rámci internetového vysílání.
Použity fotografie z webu ČVS.

Dave v repre2web

Dave v repre4web

Sestava extraligyweb