Po pohárovém postupu teď dvakrát s Karlovarskem

A teď postupně. Po výborném výkonu jsme uspěli i v odvetném utkání 3. kola domácího poháru, vyhráli ve Zlíně 3:0 a postoupili mezi nejlepší osmičku.
VSC Fatra Zlín – VK Ostrava 0:3 (-24,-19,-20)
VK Ostrava: Podlesny, Beal, Kotas, Sedláček, Vancl, Menner – Sobczak. Střídali: Bauman, Štefko. Trenér Jan Václavík.
„Zopakovali jsme výkon z extraligy. Byli jsme lepší ve všech herních činnostech a měli větší chuť se porvat o výsledek a postup. Zahráli si také kluci, kteří zatím nebyli tolik herně vytíženi, a to je také pro nás dobrá zpráva,“ pochvaloval si čtvrteční pohárový výkon trenér Jan Václavík.
A protože v sobotu jedeme do Karlových Varů hrát extraligu, kluby se dohodly, že o stejném víkendu odehrají i první zápas dalšího kola Českého poháru. Desáté kolo extraligy v sobotu 1. prosince, pohár v neděli 2. prosince. Oba zápasy začínají od 18 hodin „Je to kvůli vzdálenosti a Karlovarsku také vyhovuje, že si první pohárový zápas odehrajeme hned po tom extraligovém,“ vysvětluje nezvyklý víkendový dvojzápas v Karlových Varech Jan Václavík.
Čtvrtfinále poháru se hraje na dvě vítězná utkání a půjde již o postup do Final four. Odvetu sehrajeme doma s Karlovarskem pravděpodobně 24. ledna 2019.
Jaký soupeř nás nyní v extralize a poháru čeká?
Největší změnou v kádru Karlovarska je příchod nám všem známého nahrávače Van Haarlema z Nizozemska. Ano, přesně toho hráče, který předloni vedl Kladno ke stříbrné příčce. Zajímavostí je i návrat na domácí palubovky reprezentačního blokaře Beera. Z týmu našeho soupeře přestoupil k nám nahrávač Jan Štefko.
Změny v kádru
Příchody: Marek Beer - Hypo Tirol AlpenVolleys HACHING (GER), Matyáš Džavoronok - Volley Team ČZU Praha, Lukáš Vašina - VK Ostrava, Trent O'Dea (AUS) - Raision Loimu (FIN), Jalen Penrose (USA) - Penn State University (USA), Daan Van Haarlem (NED) - VC Levski Sofia (BUL), Vojtěch Patočka - Volley Team ČZU Praha.
Odchody: Tomáš Široký, Radovan Prešinský, Henri Treial, Jan Štefko, Michal Kriško, Jakub Hukel, Gregor Ropret, Zdeněk Málek.
Karlovarsko poznalo v extralize hořkost porážky teprve v minulém kole, kdy v televizním utkání prohrálo na palubovce Příbrami 2:3. Loňský mistr má za sebou také první zápas v Lize mistrů, když prohrál v Polsku s týmem Kedzierzyn-Kozle hladce 0:3.
Držme našim klukům jak v sobotu 1. prosince, tak v neděli 2. prosince od 18 hodin, ať odehrají s kvalitním soupeřem dobré zápasy.