Konečně domácí výhra a navíc jasná


První set se zlomil v náš prospěch za stavu 16:16 skvělým podáním Podlesného. Ve druhé setu předvedl úžasnou sérii servisů zase Janků, když zaznamenal čtyři přímé body z podání v řadě.
I ve třetím setu jsme byli aktivnějším a v útoku důraznějším celkem. Hosté v tomto dějství kladli největší odpor, odvrátili čtyři mečboly, ale důležité vítězství zůstalo v Ostravě.
Extraliga mužů – 8. kolo
VK Ostrava – VK Benátky nad Jizerou 3:0 (18,14,22)
VK Ostrava: Dvořák, Podlesny, Kotas, Sedláček, Janků, Menner – Sobczak. Střídali: David, Bauman. Trenér Jan Václavík.
VK Benátky nad Jizerou: Indra, Celerýn, Gryuk, Hudák, Rojas, Filip Nesvačil – Kunc. Střídali: Marek Nesvačil, Piskáček, Teubner. Trenér Vladimír Němeček.
V úvodu utkání jsme si vytvořili díky kvalitnímu servisu Janků a Dvořáka jako první dvoubodový náskok (5:3). Hosté srovnávají po chytrém úderu Rojase na 7:7. Po skvělém bloku Sedláčka na útočícího Rojase vedeme 13:11. Gryuk přímým bodem z podání však ihned srovnává na 13:13. Po skvělé sérii podání domácího nahrávače Podlesneho jde Ostrava do vedení 20:16. Po dvoubodovém příspěvku kapitána Ostravy Davida a přímém bodu z podání Janků spěcháme za výhrou v prvním setu (23:17). V tom nakonec vítězíme 25:18.
V úvodu druhého setu je na podání i v útoku nekompromisní smečař Janků (4:1). Po chybném postavení hostů před podání Kotase zvyšujeme na 6:2. Přímý bod z podání blokaře Sedláčka znamená vedení již o pět bodů (10:5). Nadále tlačíme servisem a skvěle dohráváme ubráněné útoky Benátek (19:7). Vynikající Janků zaznamená čtyři přímé body z podání. Tím je o osudu druhého setu rozhodnuto. Ostrava v něm nakonec vítězí 25:14.
Po vyrovnaném úvodu třetího setu se dvakrát prosadíme bodovými bloky Podlesneho a Davida (9:7). Náš tým se může v útoku stoprocentně spolehnout na skvěle hrajícího smečaře Janků. Navíc nahrávač Podlesny drží vysokou laťku kvality podání (12:8). Hostům však pomůže oddechový čas a při podání Hudáka snižují na 12:11. Nevynucená chyba Rojase vrací Ostravě opět náskok třech bodů (14:11). Hostům se až ve třetím setu rozehrává univerzál Indra a od stavu 15:15 se začíná znovu. Po tečovaném míči při útoku Janků, nevynucené chybě Piskáčka a dohrávce Podlesneho vedeme 20:16. Tím definitivně zlomíme odpor Benátek a za stavu 22:17 se blíží rychlý konec utkání. Podlesny vystřihne další luxusní servis a máme šest mečbolů (24:18). Hosté čtyři odvrátí, ale po zkaženém podání Hudáka končí utkání po výhře Ostravy v posledním setu zápasu 25:22.
Ohlasy po utkání:
Jan David (kapitán VK Ostrava): „Před zápasem jsme měli řeč o naší současné situaci, jak zapracovat a co zlepšit. Nastoupili jsme do utkání velmi bojovně a tentokrát oproti minulým utkáním jsme šli koncentrovaně do začátku všech setů. Hráli jsme agresivně a drželi jsme Benátky bodově pod sebou. Toto vítězství jsme hodně potřebovali a po těsné porážce v Odolene Vodě nám to pomůže do dalších zápasů.“
Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Potřebovali jsme toto vítězství jako sůl. Přijel sice poslední tým tabulky, ale bylo to pro nás těžké utkání, protože nejsme na vítězné vlně. Je to pro nás skvělé vítězství. Máme nyní zápasy s týmy, s kterými potřebujeme bodovat, a snad nám to pomůže. Čeká nás Zlín, který si na nás věří, ale my tam pojedeme bodovat.“
Michal Sukuba (kapitán VK Benátky nad Jizerou): „Utkání se nám nepovedlo. Domácí vyhráli zaslouženě. My jsme špatně přijímali. Domácí si v každém setu vytvořili náskok a dohráli ho. Ostrava měla lepší servis a my jsme měli velký problém s přihrávkou. Také jsme vyhořeli v útoku.“
Vladimír Němeček (trenér VK Benátky nad Jizerou): „Zápas jsme začali dobře. Jenže jsme nesložili několik čapnutých míčů. Domácí se následně chytili na podání, které jim vycházelo až do konce zápasu. Pokud mám správnou statistiku, tak Ostrava měla 13 přímých bodů z podání, my jen tři. To je hodně vypovídající. Měli jsme v utkání obrovský problém s přihrávkou.“