Béčko vstoupilo do nového roku vítězně a drží první místo


První utkání: VŠB - VK Ostrava B 2:3 (-21,16,-22,19,-8)
Sestava: Karol Daniel, Mýlek František, Travinský David, Halecký Michal, Březina Michal, Siuda Denis, libero Lindovský Martin – Brzobohatý Radek.
Hned úvod prvního utkání ukázal, že dnes to bude opravdu vyrovnaný dvojzápas. Obě družstva produkovala pěkný útočný volejbal, kde ani obrany nezaostávaly, především co se týká počtu bloků. Na naší straně vynikal Daniel Karol, který hned v prvním setu asi čtyřikrát bodově zablokoval.
Utkání mělo vysokou kvalitu a bylo se na co dívat. V prvním setu jsme ale byli přece jen o něco lepší a urvali jej pro sebe. Hned v úvodu druhého setu nám odešla přihrávka a z toho jsme se již nedokázali vzpamatovat. Celkem hladce jsme set prohráli.
Od třetího dějství se rozpoutala ohromná bitva a utkání bylo velmi vyrovnané. Třetí set vyzněl lépe pro nás, čtvrtý pro domácí. V rozhodujícím tie-breaku jsme však soupeře jasně přejeli. Byla z nás cítit větší vůle po vítězství, což se projevovalo větší bojovností. Vítězství bylo zasloužené, v rozhodujících chvílích byla na naší straně větší volejbalová kvalita.
Druhé utkání: VŠB - VK Ostrava B 1:3 (-18,-23,20,-19)
Sestava: Karol Daniel, Travinský David, Halecký Michal, Siuda Denis, Zuský Adam, Urban Michal, libero Březina Michal – Brzobohatý Radek, Navrátil Vojtěch
I ve druhém utkání jsme potřebovali zvítězit. Přesto jsme udělali 3 změny v základní sestavě, ale na výkonu to nebylo znát. Naopak soupeř nastoupil v podstatě ve stejné sestavě a postupně mu ubývaly síly.
V průběhu prvních dvou setů jsme vždy s přibývajícím časem začali kluky z báňské přehrávat a zaslouženě je vyhráli. I ve třetím setu to vypadalo na naše vítězství, ale asi v polovině jsme ztratili půdu pod nohama a po sérii zbytečných bodů pro soupeře šel náš výkon dolů.
Ve čtvrtém dějství jsme se však vzchopili k výbornému výkonu. Protože na straně soupeře už znatelně docházely síly, podařilo se nám utéct na výraznější bodový rozdíl. V závěru sice ještě soupeř zkorigoval výsledek, ale na zvrat v utkání už se nezmohl.
V tabulce pravdy jsme udrželi první místo. Do konce základní části nám zbývá již jen dvojutkání doma s Dolním Benešovem v sobotu 27. ledna. Pokud neprohrajeme, tak půjdeme do play off z prvního místa. Play off začíná 10 a 11. února a budeme hrát doma.