Opět dramatická koncovka, štěstěna tentokrát přála soupeři

Extraliga mužů – čtvrtfinále play off
VK Ostrava  - VK ČEZ Karlovarsko 2:3 (-22,27,15,-20,-15)
VK Ostrava: Biernat, Šmídl, Kotas, David, Janků, Šulista, Václavík. Střídali: Lach, Vašina, Šoltys, Balon. Trenér Zdeněk Šmejkal. 
VK ČEZ Karlovarsko: Končal, Kriško, Široký, Sukuba, Zmrhal, Hudeček, Pfeffer. Střídali: Štefko, Treial. Trenér Jiří Novák. 
1. set
Do zápasu vstupujeme velmi nekoncentrovaně a nervózně. Uhrajeme sice první dva body, ale následně čtyři v řadě patří soupeři. Hosté si v první polovině setu drží tříbodový náskok. Ani je to nestojí moc úsilí, protože my hodně chybujeme z útoku po špatném příjmu. Když Karlovarsko zvýší náskok na šest bodů a na ukazateli skóre je stav 9:15, střídáme tři hráče. Postupně se na palubovku dostanou Lach, Vašina a Šoltys. Před koncovkou ztrácíme za stavu 13:20 na soupeře propastných sedm bodů. Při podání Biernata se sice dostaneme na dohled tří bodů, ale hosté okamžitě kontrují. Čisté eso Lacha sice odstartuje náš mohutný finiš, kdy odvrátíme tři setboly soupeře, první set však patří Karlovarsku. 
2. set
Na postu univerzála zahajuje druhou sadu Šoltys. Začínáme výborně a při podání Lacha vedeme 3:0. Hosté brzy reagují a od stavu 4:4 se začíná znovu. To již hosté budou muset pokračovat bez zraněného Kriška, který si poraní kotník. Jenže momentální nezdar nás nakopne. Při druhém oddechovém čase vedeme zlepšeným výkonem 8:4, za stavu 10:5 si musí vzít hostující trenér Novák oddechový čas. Ten hostům pomůže. Při perfektním podání Zmrhala otáčejí vývojem skóre a vedou 11:12. Pak to bude bitva o každý míč až do konce setu. Hosty drží v útoku i při obraně v poli nestárnoucí Hudeček. Do koncovky jdou Vary s vedením 18:20, ale nakonec jsme to my, kdo udává tón setbolům. V samotném závěru setu jich máme pět, hosté ani jeden. Ten pátý využijeme, když konečně zablokujeme tvrdě útočícího Hudečka. 
3. set
Ve třetím setu nás nakopne série Šulisty na podání, kdy se ze stavu 2:4 ujímáme vedení 7:4. Ve zlepšeném výkonu pokračuje Šmídl. Od stavu 8:6 jsme pány situace. Tlačíme podáním, excelujeme na bloku a náš náskok narůstá. Hosté hrozí jen Hudečkem, ale toho naši obranáři mají v tu chvíli přečteného. Před koncovkou vedeme o pohodlných osm bodů. Nakonec máme deset setbolů a druhý v pořadí využíváme. 
4. set
Nabyté vedení jako by nás ukolébalo. Od prvního míče prohráváme a bodové manko nezastaví ani oddechové časy trenéra Šmejkala. Skóre 2:8 vypadá hrozivě. Při podání Biernata se dostaneme na dohled dvou bodů (8:10), ale to je poslední pozitivní zpráva tohoto úseku zápasu. Kupíme velké množství nevynucených chyb a brzy je jasné, že zápas půjde do zkrácené hry. Před koncovkou jsme pozadu o šest bodů a set se jen dohrává. Hosté mají nakonec k dispozici sedm setbolů a třetí v pořadí promění ve vyrovnání zápasu 2:2 na sety. 
5. set
Začínáme skvěle. Po čistém esu Janků vedeme 3:1. Je to ale naše poslední vedení v pátém setu. Hosté jdou poprvé do vedení po nevynucené chybě Šmídla a začíná přetahovaná. Za stavu 7:9 to vypadá, že se Vary nadechují k rozhodujícímu úderu. My však srovnáme a od stavu 10:10 musíme vždy „odztrátovat“ na vyrovnání. Na konci darujeme dva mečboly soupeři zkaženým podáním. Za stavu 15:16 využívá třetí mečbol hostů Zmrhal, když otře prudký míč o naše bloky. 
Ohlasy po zápase
Zdeněk Šmejkal (trenér Ostravy): 
„Gratuluji Karlovarsku k vítězství, které se pro ně nerodilo lehce. My jsme si mysleli, že to doma půjde samo a nezvládli jsme první set. Naštěstí jsme se dokázali vzpamatovat. Prohráli jsme však nejdůležitější set sezony a to byl ten čtvrtý, který jsme odehráli katastrofálně po třetím setu. Pokud nezačneme hrát hlavou a budeme vyrábět tolik nevynucených chyb, nemůžeme vyhrát. Bylo to stejné jako první zápas v Karlových Varech. V tiebreaku je každý chyba zaplacena dvakrát a my jsme jich tam udělali šest. Nezasloužili jsme si dnes vyhrát za tak nekoncentrovaný výkon.“
Matěj Šmídl (kapitán Ostravy): 
„Musím souhlasit s trenérem. S takovým množstvím chyb, které jsme dnes udělali, a konkrétně i já, nemůžeme soupeře, jakým je Karlovarsko porazit. Výsledek zkrácené hry 15:17 je pro nás ještě milosrdný.“
Jiří Novák (trenér Karlovarska): 
„My jsme utkání začali velmi dobře. V této sérii je to tak, že kdo je agresivnější, ten vede. Oba týmy hrají sport, kdy střídají vynikající momenty s těmi slabšími. Nás ovlivnilo ve druhém setu zranění Kriška a koncovku jsme nešťastně prohráli. Ve třetí sadě nás domácí přejeli. Řekli jsme si, že nemá cenu plakat nad rozlitým mlékem. Buď zatneme zuby, nebo svěsíme hlavu a přijmeme porážku. Naštěstí se stalo to první. Tentokrát se v pátém setu přiklonilo štěstí k nám. U nás ve Varech vyhrála zaslouženě Ostravy, kdy si z třech míčů na výhru jeden uhrála, dnes se to podařilo nám.“
Ondřej Hudeček (kapitán Karlovarska)
„Dostali jsme u nás v druhém zápase lekci z bojovnosti a dnes jsme šli do zápasu s tím, že to chceme napravit. Ostrava u nás v pátém setu více bojovala, dnes jsme se na to připravili. Po zranění Kriška jsme se semkli a urvali to. Zítra to bude jiný zápas. Dáme si večeři, hodíme dnešní zápas za hlavu a jdeme do toho zítra nanovo.“