Křest ohněm byl pro Lukáše Kittela utajen do poslední chvíle

Předtím nakoukl do dospělého volejbalu jako střídající hráč v zápasech s ČZU Praha a na Kladně. Nyní s Libercem přišla jeho chvíle. „Trenér byl snad spokojený, že jsem svoji roli splnil, takže jsem rád, že jsem nezklamal, a že jsme vyhráli,“ říká Lukáš Kittel. 
Jak si mladý blokař vysvětluje výkony jako den a noc při našich dvou posledních zápasech? „Možná to bylo halou, ale hlavně servisem. Na Kladně jsme byli špatní a nešlo nám podání. Nehráli jsme tam ani jako tým. V domácí hale to byla jiná káva, makali jsme, jak jsme měli. K tomu nám šel servis,“ hodnotí Kittel dva zcela různé výkony našeho týmu. 
Nyní se připravuje půl na půl s juniory i muži. „Připravuji se, abych mohl odcestovat k dalšímu zápasu do Odoleny Vody,“ hlásí Kittel. 
A jak to bude s mladým volejbalistou po sezoně, kdy odmaturuje a chystá se na vysokou školu? „Vše se odvíjí od toho, kam se dostanu na další školu. Ještě jsem nepodal konkrétní přihlášky, ale je možné, že budu také studovat v Ostravě,“ dodává debutující blokař Lukáš Kittel.