Starší žáci tentokrát v krajském přeboru až třetí


Výsledky zápasov:
VK Ostrava - Nový Jičín 0: 2 (-21,-21)
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava A 0:2 (-21,-23)
VK Ostrava - Green Volley Beskydy 2:0 (21,10)
VK Ostrava - Opava 2:0 (17,19)
Zostava VK Ostrava: Aleš Závodský, David Demel, Jan Mlčák, Jakub Pelikán, Martin Sonnek, Lukáš Filip, Adam Schauer, Patrik Vlček, Jan Matušek
Do prvého setu proti domácemu družstvo sme vstúpili odvážne a vedenie 16:12 bolo nádejné. Potom sa hra zasekla a súpera sme v hre podržali sériou chýb vo všetkých činnostiach. Zrazu bolo družstvo v tlaku a hra sa nám prestala dariť. Nedokázali sme sa chytiť na útoku, prihrávka podania bola nepresná. Domáci otočili skóre vo svoj prospech a v druhom sete pestrou hrou získali na sieti prevahu.
Podobný priebeh mal aj druhý zápas. Bojovali sme s vlastnými chybami a útok zlyhával po nepresných nahrávkach. Pri vlastnom podaní sme nedokázali súpera zatlačiť. V koncovkách setov naše útoky skončili v bloku alebo v aute.
Po dvoch prehrách sa družstvo otriaslo a nasledovali dva víťazné zápasy. Porazili sme Beskydy, aj družstvo Opavy, ktoré sa do A skupiny prebojovalo z minulého kola. V konečnej tabuľke turnaja sme obsadili tretiu priečku.
Hodnocení trenéra Romana Dvorana:
„Turnaj nám nevyšiel, série chýb nás v jednotlivých setoch zrážali. V dvoch zápasoch proti silným súperom nám prestalo fungovať podanie. Aj opatrný servis končil v aute alebo v sieti, súperi získali mnoho bodov veľmi jednoducho. Chyby v hre sme nedokázali v koncovkách setov nahradiť úspešnými akciami v sérii. Hra nemala potrebnú iskru a to dokázali naši súperi využiť. Cez nasledujúci víkend ideme na prvý finálový turnaj Českého poháru do Nymburka a verím, že družstvo odohrá lepšie zápasy.“