Postupujeme mezi elitní pětku kadetských družstev v ČR

ČESKÉ BUDĚJOVICE  -  VK OSTRAVA 3:0 (13,23,18)
V sobotu ráno jsme odcestovali k dalšímu turnaji extraligy kadetů do Velkého Meziříčí. V prvním zápase turnaje na nás čekal od 12:00 favorit této skupiny České Budějovice. První set byl z naší strany nekoncentrovaný a byl vidět až příliš velký respekt a také se to odrazilo na konečném skóre. Druhý set byl z našeho pohledu lepší, hráli jsme výborný volejbal a nechybovali. Bohužel na konci setu přišly zbytečné chyby na příjmu, který měl mimo jiné soupeř excelentní, a prohráli 25:23. Třetí set jsme se snažili o obrat, ale bohužel Budějovice byli proti. Opět nás tlačili servisem a náš následný útok z kůlů nebyl až tak účinný, prohráváme 0:3
VELKÉ MEZIŘÍČÍ  -  VK OSTRAVA 0:3 (-17,-16,-23)
Druhý zápas jsme hráli proti domácímu celku z Velkého Meziříčí. Tento zápas, pokud chceme pomýšlet na účast v PLAY OFF a postup, jsme museli vyhrát a to se také povedlo. Po výborném výkonu vítězíme 3:0 i přes polevení ve třetím setu.  
Po prvním dni jsme šli spočinout a připravit se na nedělní (zřejmě rozhodující zápas o postup) s bilancí jednoho vítězství a jedné porážky.  
VK OSTRAVA  -  VK PROSEK PRAHA 3:2 (19,17,-19,-22,12)
První zápas druhého dne jsme hráli proti týmu Prosek Praha. Tento zápas jsme začali skvěle bez zbytečných chyb a to bylo také znát, vedli jsme 2:0 na sety. Opět polevení koncentrace neuhrané bodové balony a soupeř se dostával díky naší nepřesnosti do hry. Stav se srovnává a kdo vyhraje zkrácenou hru, má jistotu postupu. Tak trochu hrajeme pod dojmem Ostravské prohry s Příbramí, kde jsme vedli také 2:0 na sety a nakonec odešli poraženi.
Na rukách máme nervozitu, ale nehrajeme špatně. Bojujeme o každý bod, ale schází nám zatím odvaha. Otáčíme stranu za stavu 6:8 v náš neprospěch. Nechceme ztratit dobře rozehrané utkání a k bojovnosti se přidává odvaha na servisu a útoku, a když nám vychází i příjem, otáčíme vývoj tohoto setu a připisujeme si veledůležité vítězství s velkou jistotou postupu.
SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM  -  VK OSTRAVA 0:3 (-13,-12,-10) 
Poslední zápas musíme vyhrát. Hrajeme s Ústí nad Labem, s týmem, který zatím nevyhrál. Daří se nám, zahrají si všichni hráči, vždy na začátku setu si vytváříme velice solidní náskok a soupeř nemá čím kontrovat. Hru kontrolujeme, nechybujeme a hrajeme (snad poprvé na tomto turnaji) uvolněně a sebevědomě. Vítězíme 3:0 a postupujeme mezi nejlepších pět týmů ČR. 
Díky postupu jsme udělali výrazný krok pro účast v závěrečném play - off, kterého se zúčastní osm nejlepších kadetských týmů ČR.
VK Ostrava: Mazoch Lubomír, Konya Nikolas, Sedlák Jiří, Vašina Lukáš, Kozel Adam, Janošec Jindřich, Vodička Michal, Dastík Vít, Mienkina David, Vašíček Vojta, Černín Jan, Holáň Jan. Trenér: Lubomír Vašina