Po dlouhodobé části extraligy jsou naši kadeti čtvrtí

Skupina A: ČZU Praha, VK Ostrava, Vavex Příbram, Prosek Praha
Skupina B: Volejbal Brno, Dukla Liberec, VSC Zlín, Jihostroj České Budějovice.  
O všech těchto skutečnostech rozhodla tři vítězství našich kluků s Volejbalem Brno a Vavexem Příbram shodně 3:1 a Duklou Liberec 3:2. Jedinou porážku jsme utrpěli se zatím suverénem letošního ročníku ČZU Praha 0:3. Rozdílovým hráčem v utkáních (proti ČZU chyběl z důvodu zařazení do A týmu mužů v utkání proti Liberci) byl Lukáš Vašina. Pro nemoc v našem kádru chyběli Vojta Vašíček, Adam Kozel, Jiří Sedlák, David Mienkina a Radim Závodský. Pochvalu si zaslouží všichni zúčastnění nejenom za předvedenou hru, ale i za spoluúčast na organizaci celého turnaje.
SOBOTA:
VOLEJBAL BRNO -  VK OSTRAVA  1:3 (-28,-23,23,-20)
Přestože Brno nepřijelo v plné síle, toto vítězství se před finálovým turnajem hlavně z psychického hlediska počítá. Velice bojovné utkání a vítězství v koncovkách prvního a druhého setu povzbudilo naše sebevědomí.
VK OSTRAVA   -  ČZU PRAHA  0:3 (-23,-24,-28)
Proti ČZU jsme nastupovali bez ústředního hráče Lukáše Vašiny. Kluci bojovali o každý míč, méně chybovali v jednoduchých míčích a především dobrým servisem jsme drželi se soupeřem krok. Určitě jsme si zasloužili za výkon nějaký ten „setík“. Bohužel v koncovkách byla vidět na soupeři větší zkušenost a herní vyzrálost. Soupeř má ve svém středu oproti našemu družstvu několik českých reprezentantů.  
NEDĚLE:
VK OSTRAVA  - VAVEX PŘÍBRAM 3:1 (-22,20,18,24)  
Zápas se pro naše družstvo nevyvíjel tak, jak jsme chtěli. První set jsme vedli o dva tři body, ale těsně před jeho koncovkou jsme svými chybami umožnili soupeři odskočit a ten si náš bodový výpadek udržel. To co se nepodařilo v setu prvním, se dařilo ve všech ostatních setech. Drželi jsme si mírný náskok bez větších herních výpadků a bojovným výkonem jsme soupeře přehrávali.  V koncovce čtvrtého setu jsme měli na svých rukách více odvahy a otočili jsme pro nás nepříznivý stav v koncovce.
VK OSTRAVA  - DUKLA LIBEREC 3:2 (-25,14,-19,18,11)  
Jedině první set byl vyrovnaný a velice nervózní. Promarnili jsme poměrně slibný náskok, ale v koncovce jsme se vrátili do zápasu. Další sety, tak jak je družstva vyhrávala, byla vždy od prvopočátku pod jejich kontrolou.  Měl jsem spočítané, že pokud vyhrajeme jakýmkoli způsobem, posuneme se do pro nás přijatelnější skupiny v závěrečném finálovém turnaji.  Protože většinou zadaný úkol svazuje ruce, před zápasovou poradou jsem toto nepřipomínal a družstvu zatajil. Po prohraném třetím setu již nebylo na co čekat a tak jsem šel s touto informací ven. Jsem moc rád, že tato informace kluky opravdu vybudila a zbytek zápasu odehráli na doraz. Měli jsme prostě na tomto turnaji sebevědomí a po zlepšené tréninkové docházce i natrénováno. 
Letošní ročník je zatím velice vyrovnaný, ale papírově jsou favority na medaile a pro Mistrovství republiky ČZU Praha, Jihostroj České Budějovice, Dukla Liberec a Volejbal Brno, tak uvidíme, jestli se našemu družstvu podaří tyto favority překvapit. 
VK Ostrava reprezentovali: Mazoch Lubomír, Konya Nikolas,  Vašina Lukáš, Vodička Michal, Dastík Vít, Kalmár Vojtěch, Černín Jan, Holáň Jan, Szymutko Marek, Mana Jiří. Trenér: Lubomír Vašina, David Travinský. 
CELKOVÉ POŘADÍ EXTRALIGY KADETŮ:
Z celkového počtu 20 družstev náš tým obsadil 4. místo (63 bodů) za celky ČZU Praha (80 bodů), Volejbalem Brno (72 bodů) a Duklou Liberec (70 bodů).