Junioři přivezli z Brna plný počet extraligových bodů

VOLEJBAL BRNO - VK OSTRAVAv0:3 (-17,-17,-21)
VOLEJBAL BRNO - VK OSTRAVAv1:3 (-17,-17,17,-18)
Již tradičně se ligová utkání mládeže hrají v areálu SG Botanická. Na utkání jsme po delší herní přestávce odjížděli zdravě nadrženi. V prvním utkání jsme ve všech setech byli lepším družstvem. Brno s naším družstvem drželo vždy krok pouze na začátcích setů a scénář byl povětšinu vždy stejný. Důrazným servisem a dobrou obranou jsme o pár bodíků soupeři utekli a buď jsme svůj náskok do koncovky udrželi nebo dokonce ještě navyšovali. Měli jsme možnost vyzkoušet některé varianty postavení a střídání v určených rotacích. 
Ani začátek druhého zápasu se nijak nelišil od toho prvního. První dva sety vyhráváme o parník, ale přichází začátek setu třetího. Menší koncentrovanost dává možnost soupeři ukázat volejbalovou sílu. Najednou ho bylo všude plno, nejsme schopni složit balon a následně nám odchází servis. Brno v tuto chvíli hraje nebojácně a odvážně, tlačí nás servisem a na bloku jsme jako „otloukánci“. Nejsme schopni opět nastartovat svoji hru a přiblížit se výkonu z předešlého utkání a prvních dvou setů utkání druhého. 
Ve čtvrtém setu se bojuje o každý bod a jsou k vidění dlouhé výměny s obětavou hrou na obou stranách. Za stavu 12: 2 jsme oskočili v jedné rotaci o čtyři body a dobře hrající domácí jsme definitivně zlomili. Získali jsme tak potřebných šest bodů do extraligové tabulky, která se od prvního do čtvrtého místa velice vyrovnala a mezi družstva je rozdíl pouhých tří bodů.
VK a Ostravu reprezentovali: Petr Mlčák, Lukáš Vašina, Oliver Sedláček, Vojtěch Bauman, Dan Karol, Jakub Dvořák, Lukáš Kittel, Denis Kamrádek, Filip Bořuta, Martin Privara, Matěj Lex, pro nemoc chyběli Matouš Vancl, René Dihel a pro povinnosti u mužů Matěj Šmídl. Trenér: Lubomír Vašina.