Radek Šoltys se velkou oklikou vrací do mateřského klubu

Radek se vrací do české extraligy ze Slovenska. "Minulou sezónu jsem hrál slovenskou extraligu za Starou Lubovňu. Co se týká mě, tak jsem tam jezdil vždy na páteční trénink a sobotní zápas. Dá se říct, že mé výkony tomu asi i odpovídaly. Vedení chtělo udržet extraligu postupem do play-off. Ligu se nám sice podařilo udržet ale až v baráži," vrací se Radek Šoltys k minulé sezoně. 

Jak vzpomíná na své extraliglvé působení v Havířově? "Na Havířov mám vzpomínky dobré, protože jsem tam dostal šanci hrát extraligu a byli jsme dobrá parta kluků. Ale i ty horší co se týká výsledků atd.," dodává Šoltys. 

Radek mohl působit v našem týmu již loni, ale vyšlo to až letos. "Už minulou sezónu jsme byli v kontaktu s panem Zedníkem a vypadalo to pro mě nadějně, ale pak to nedopadlo. Tak jsem se mu letos ozval a pak už v podstatě nebyl žádný zádrhel a dohodli jsme se na spolupráci," vysvětluje Šoltys. 

Radek kombinuje volejbal s náročnou prací, ale vše se snaží dělat na sto procent. "Pracuji jako zámečník a naše firma vyrábí podlahové ocelové rošty. Fyzicky je to dost náročné každý den po práci ještě trénovat. Ale když člověk chce, tak to jde i když někdy by potřeboval více odpočinku. Naštěstí děláme jen ranní směny, tak s časem nemám problém. Ale když je potřeba, tak se vždy dá domluvit ať už v práci nebo v přípravě týmu," říká druhý univerzál našeho klubu. 

Radek bude letos působit pouze v extraligovém týmu, protože věkově již nesplňuje možnost střídavého startu v nižší soutěži. A tak jako náš odchovanec se bude snažit makat ve prospěch VK Ostrava. Přejeme Radkovi zdraví a štěstí!