Poslední zápas o všechno hrajeme ve Zlíně

Dramatičtější vyvrcholení základní části jsme si pro náš tým ani nedovedli představit. „Utkání o všechno“ hrajeme v sobotu 2. března od 18 hodin ve Zlíně. Ve hře jsou tři varianty – baráž o záchranu (13. tým tabulky), konec sezony (11. a 12. tým) i možnost jít do předkola play off (10. tým).
O pořadí na 10. – 13. místě se rozhodne v těchto třech zápasech:
Zlín – Ostrava, Benátky nad Jizerou – Odolena Voda a Karlovarsko – Ústí nad Labem.
Benátky nad Jizerou mají vše ve svých rukou. Pokud doma porazí Odolenu Vodu za tři body, zahrají si z 10. místa předkolo play off právě proti svému sobotnímu soupeři.
My budeme bojovat jak o naději předkola, tak o jistou záchranu v soutěži bez nutnosti baráže. Abychom postoupili na 10. místo, potřebujeme získat o dva body více než Benátky. Jakékoliv vítězství nám zajistí vyhnutí se baráži. Obdobně je na tom Zlín.
Nejhorší výchozí pozici má Ústí. Pokud nebude bodovat na západě Čech, stává se bez ohledu na další výsledky jistým účastníkem baráže, protože skončí na posledním místě tabulky se ziskem 16 bodů.
Zlín v posledním kole doma porazil Benátky nad Jizerou 3:0 a udržel se také v boji na obou frontách. Náš sobotní soupeř nastoupil v této sestavě: Pražák, Truong, Kozak, Čechmánek, Římal, Toman, libera Viceník, Vodička. Střídali: Žák, Chromec.
V prvním vzájemném měření sil jsme doma Zlín porazili 3:1 (-22,14,22,19). Zápasy Zlín – Ostrava, Karlovarsko – Ústí nad Labem a Benátky nad Jizerou mají jednotný začátek v sobotu 2. března od 18 hodin.
Držme našim hráčům palce přímo ve zlínské hale nebo u přenosu webu volej.tv, ať si vybojují nejen jasnou záchranu v soutěži, ale třeba také ještě účast v předkole play off.