Příbram nám vrátila porážku

Příbram nám vrátila kompaktním výkonem porážku z domácí palubovky z první poloviny základní části. K lepšímu výkonu jsme se nadechovali jenom zdramatizováním koncovky prvního setu, jinak jsme na velmi dobře hrajícího soupeře nestačili ve všech směrech. Hosty táhl za rychlými třemi body skvěle hrající univerzál Jiří Toman, který byl jednoznačně mužem zápasu.

Extraliga mužů - 22. kolo

VK Ostrava - VK Trox Příbram 0:3 (-23,20,20)

VK Ostrava: Dvořák, Michalovič, Jarosinski, Olsen, Pawlun, Tsmokalo, libera Motyčka a Vancl. Střídali: Resl, Pelikán, Srovnal, Mazoch. Trenér Dariusz Luks.

VK Trox Příbram: D. Rosenbaum, Franco, Šábrt, Toman, Lyzanets, Benitez, libero Verasio. Střídali: F. Ureš, Tóth. Trenér Lubomír Vašina. 

Jako první do vedení o dva body jde domácí Ostravy po nevynucené chybě Lyzanetse. Příbram otáčí esem Šábrta (3:4). Toman si dohraje své kvalitní podání a vzápětí přidává eso (4:7). Po blocích Beniteze a Šábrta zvyšují hosté na 7:12. Kocouři hrají výborně a po dohrávce Franca mají k dobru již náskok šesti bodů (7:13). Při podání Rosenbauma se skóre zastaví na ukazateli 8:14. Hostům se daří vše. Lyzanets zablokuje Michaloviče (9:16). Při obraně na síti hosté excelují (10:18). Lepší volejbalové časy Ostravy připomene dvěma esy Jarosinski (13:18). Toman úřaduje na podání (13:20). I domácí se připomenou bodovým blokem kapitána Dvořáka (16:21). Jarosinski snižuje dobrou obranou na síti na 20:23. Při podání Dvořáka Ostrava mohutně stahuje (22:23). Příbram dostane ze šlamastyky důrazným útokem Toman (22:24). Hosté na třetí pokus po skvělé obraně Michaloviče v poli ukončují první set bodovým útokem Lyzanetse (23:25).
V úvodu druhého setu vede Ostrava po bodovém bloku Dvořáka 3:1. Po dobrém podání Šábrta srovnává Benitez na 4:4. Druhý set je nesmírně vyrovnaný. Toman kuriózně pro něho pravou rukou srovnává na 12:12. Hostující univerzál hraje vynikající zápas a esem posílá Kocoury do vedení 12:14. Srovnal ihned reaguje bodovým blokem (14:14). Po úspěšných dohrávkách Franca a Tomana vede Příbram 14:17. Domácí nechtějí prohrát druhý set a Dvořák nádherným blokem snižuje na 17:18. Po bloku Lyzanetse jde Příbram do koncovky druhého setu za vedení 18:21. Jarosinski snižuje dělovým podáním na 20:21. Šábrt přibližuje hosty esem k vítězství i ve druhém setu (20:23). Benitez ukončuje druhý set úspěšnou dohrávkou (20:25).
Po nepřesném útoku Jarosinskeho vede Příbram v úvodu třetí sady 3:5. Benitez zvyšuje nekompromisně na 4:7. Po výborné obraně Šábrta na síti vedou hosté již 5:10. Neubránitelný Toman zvyšuje úderem o domácí bloky na 9:15. Jarosinski nastřeli z podání Tomana (13:17). Když Ostrava pobrání hostující útoky v poli, tak z dohrávek netrefuje palubovku (13:18). Po nevynucené chybě Tsmokala a esu Franca směřuje zápas k vítězství Kocourů (14:21). Lyzanets dokumentuje dohrávkou pohodu hostů (15:23). Jenže ti začínají nepochopitelně při podání Tsmokala (19:23). Mají však dostatečný náskok a zápas končí po úspěšném útoku nejlepšího hráče Tomana (20:25).

Ohlasy po utkání:

Jakub Dvořák (kapitán VK Ostrava): „Prohráli jsme ostudným výkonem. Měli bychom se omluvit divákům, možná i vrátit vstupné.“

Tomáš Zedník (asistent trenéra VK Ostrava): „Byli jsme namotivováni, abychom s Příbramí vyhráli. Mysleli jsme si, že bychom na vítězství mohli dosáhnout, ale od začátku jsme se vůbec nedostali do hry. Vždy jsme dotahovali, a když jsme se soupeři přiblížili, tak jsme snažení nedotáhli do konce. Výsledek 0:3 je pro nás dost nepříjemný a mrzí nás.“

Daniel Rosenbaum (kapitán VK Trox Příbram): „Dnes jsme odehráli pěkný zápas. Snažili jsme se ho odehrát s minimem chyb, což se nám dařilo. Bojovali jsme, což byl hlavní klíč k vítězství. Jsme nadšeni ze zisku tří bodů.“

Lubomír Vašina (trenér VK Trox Příbram): „Měli jsme z utkání v Ostravě obavy, protože soupeř podal v posledních kolech dobrý výkon. K bojovným výkonům Ostravy přibyl Peter Michalovič, který tomu dodává zkušenost. Jsem rád, že to dnes takhle dopadlo. Jsou to pro nás extrémně důležité body.“