Nečekané změny v našem kádru

V minulém kole extraligy v našem týmu nečekaně nastoupily čtyři posily z týmu Beskyd, které ještě v předcházejícím kole patřily do základní sestavy týmu Black Volley.
„Po zápase s Ústím nad Labem jsme se s vedením Beskyd domluvili na hráčské a trenérské výpomoci do zbytku dlouhodobé části extraligy a případně na baráž,“ uvedl manažer VK Ostrava Tomáš Zedník. „Cílem je udržení extraligy pro náš klub. S příchodem čtyř hráčů jsme považovali za důležité, že se objeví na postu asistenta trenéra Jakub Salon, který hráče dobře zná a už má s nimi zkušenosti.“
Na místo nahrávače přichází „beskydský“ odchovanec Tomáš Mišek. „Chtěli jsme změnu ve dvojici nahrávačů, domluvili jsme se na Tomovi, který dle našich předpokladů dobře zapadne do našeho týmu a jeho distribuce bude jiná než u Artura Blažeje,“ vysvětluje změny Tomáš Zedník. Artur Blažej z našeho mužstva odchází.
Na místu univerzála se objeví Marek Perry, který začínal s volejbalem v Brně a než přišel do Beskyd, hrál v Bučovicích. „Dále jsme se domluvili na Markovi Perrym, který nám svými výkony v Beskydech napověděl, že jeho úspěšnost na podání a smeči bude pro nás velmi přínosná,“ pokračuje ve výčtu změn Tomáš Zedník.
„Na místo smečaře jsme hledali hráče se zkušenostmi, a proto jsme se domluvili na Jakubovi Motyčkovi, který se oproti začátku sezóny stabilizoval a v poslední době předváděl kvalitní výkony.“ Motyčka řadu let působil ve Zlíně, do Beskyd přišel před minulou sezonou a hned se stal kapitánem týmu. Čtvrtým hráčem, který nás má posílit hlavně na příjmu plachtícího podání, je ještě v minulé sezoně náš hráč Dominik Jelen.