Na Zlín jsme nestačili, neuhráli jsme jediný set

Po každém prohraném zápase se mílovými kroky blížíme k účasti v baráži. Nejinak je tomu dnes. Ani v odvetném utkání na domácí palubovce jsme nedokázali se Zlínem uhrát alespoň set a po špatném výkonu jsme odešli poraženi ve třech setech.
Extraliga mužů – 20. kolo
VK Ostrava – Fatra Zlín 0:3 (-21,-22,-19)
VK Ostrava: Polynski, Mazoch, Jarosinski, Muroň, Vašíček, Fořt, libera Vancl, Ptáček. Střídali: Dvořák, Blažej, Bauman. Trenér Richard Vlkolinský.
Fatra Zlín: Pražák, Truong, Čeketa, Čechmánek, Římal,Kozak, libero Viceník. Střídali: Toman, Adamec. Trenér Přemysl Obdržálek.
První set patřil jednoznačně hostujícímu Zlínu, i když jsme se v koncovce hodně přiblížili díky čtyřem přímým bodům Blažeje a Jarosinského z podání. Bylo však k vidění mnoho pohodlných bodových útoků Zlína bez naší obrany na síti.
Druhý set byl vyrovnaný až do samotné koncovky, kterou jsme nezvládli ani na příjmu, ani v následném v útoku.
Ve třetím setu jsme na soupeře od stavu 10:10 nestačili a zápas dohrávali s hodně svěšenými hlavami.
Hostující Zlín získává při podání Truonga první dva body v utkání. Římal vytlouká domácí bloky a Zlín vede 4:7. Zlínská obrana na síti si počíhá na Jarosinského (6:10). Za stavu 6:11 si náš trenér Vlkolinský bere první oddechový čas. Mazoch snižuje přímým bodem z podání na 9:13. Po další úspěšné obraně na síti vede Fatra již 10:16. Náš tým v prvním setu nestačí na svého soupeře ve všech herních činnostech (11:18). Herní pohodu Zlína dokumentuje čisté eso Čekety (14:22). Stejnou mincí oplácí na naší straně střídající Blažej a přímo z podání připíše dva body (17:22). Stejně tak dobře se dvakrát do servisu trefí také Jarosinski (20:23). Zlín si zasloužené vítězství v první sadě nenechá ujít a po útoku Pražáka vítězí 21:25.
V úvodu druhého setu vede náš tým po chybných útocích Čekety 4:1. Mazoch zvyšuje z dohrávaného míče na 6:3. Římal srovnává bodovým blokem na 6:6. Po kvalitním podání Pražáka Zlín poprvé ve druhém setu vede (9:10). Oba celky se tahají o každý bod do stavu 21:21, kdy při podání Čekety boduje dvakrát po sobě obětavě hrající Zlín (21:23). Nedůrazný Jarosinski přihraje hostům dva setboly (22:24). Druhý set končí po nevynucené chybě Muroně (22:25).
V úvodu třetího setu se více daří nám. Po úspěšném trojbloku vedeme 6:4. Po nevynucené chybě Mazocha je ihned srovnáno na 6:6. Po nepřesnostech našich hráčů na příjmu jde Zlín chytrým úderem Římala do vedení 7:9. Hosté se nevyhnou technickým chybám a my i díky dobré obraně na síti srovnáváme na 10:10. Je to ve třetím setu bodová houpačka. Čechmánek ukazuje své zkušenosti (10:12). Po útoku Jarosinského daleko za koncovou čáru ztrácíme tři body (11:14). Zlín nasazuje k rozhodujícímu trháku. Hosté hrají ve velké pohodě. Truong si dovolí z pozice nahrávače vytlouct naše bloky (13:17). Po nevynucené chybě Fořta směřuje zápas k rychlému konci (15:20). Kozak trestá nedůrazný útok Dvořáka (16:22). Naše mužstvo dohraje zápas v hluboké herní depresi a po zkaženém podání Blažeje prohráváme třetí set 19:25.
Ohlasy po utkání:
Dominik Fořt (kapitán VK Ostrava):Zlín hrál to, co jsme předpokládali, ale bohužel se nám nepodařilo je ubránit. Když jsme se ubránili, tak jsme výměnu často nedohráli. První dva sety byly relativně vyrovnané. V koncovkách je zvládl lépe soupeř. Třetí set už byl z naší strany bez energie.“
Richard Vlkolinský (trenér VK Ostrava):Zlín byl jednoznačně lepší. Drželi se své hry, naopak my jsme v zápase nezrealizovali to, co jsme si před utkáním stanovili,. Mrzí mě, že jsme věděli, co budou hrát, byli v tom úspěšní, ale my jsme na to nebyli schopni reagovat.“
Duc Luan Truong (kapitán VSC Fatra Zlín): „Pro nás to byl klíčový zápas a jsem rád, že jsme ho zvládli koncentrovaně a zaslouženě vyhráli.“
Přemysl Obdržálek (trenér VSC Fatra Zlín): „Myslím si, že to bylo naše zasloužené vítězství. Šli jsme mu více naproti a byli jsme lepším celkem. Pomohli jsme si servisem a dobře jsme ztrátovali. Až na pár situací, kdy nás Ostrava zatlačila dvěma až třemi esy, jsme zápas odehráli velmi dobře.“