V zápase s Příbramí přichází tolik potřebné vítězství

Extraliga mužů – 7. kolo
VK Ostrava – VK Euro Sitex Příbram 3:0 (16,23,20)
VK Ostrava: Sedláček, Matula, Janků, Kotas, Dvořák, Ihnát – libera Sobczak a Jelen. Střídali: Muroň, Jambor, Kružkov, Vancl.Trenér Jan Václavík.
VK Euro Sitex Příbram: Viiber, Böhm, Hladenko, Hulpach, Pavelka, Polák – libero Juračka. Střídali: Lopata, Trojanowicz, Kuchař. Trenér Petr Klár.
V prvním setu jsme na soupeře od začátku přitlačili podáním a rychle si vybudovali pohodlný náskok.
I když jsme měli ve druhém setu v úvodu náskok až pěti bodů, hosté se dostali do zápasu a před koncovkou jsme museli manko stahovat my. Nakonec jsme druhý set urvali pro sebe při výborném podání střídajícího Vancla.
Ve třetím setu jsme dovolili Kocourům se přiblížit ve skóre maximálně na dva body a po zásluze jsme si připsali vítězství za tři body.
Do utkání vstupujeme daleko lépe my. Při podání Janků dvakrát chybuje hostující univerzál Hulpach, bloky se prosadí Dvořák s Kotasem a rázem je to 7:2. Náš blokař Kotas přímým bodem z podání a Ihnát s Dvořákem úspěšnou dohrávkou zvyšují už na 11:3. Po dobrém podání Pavelky snižuje Příbram díky bodovým blokům Poláka na 11:7. Na druhé straně ale Pavelka chybuje středem a Dvořák přidá vynikající podání (14:7). Nevynucená chyba Lopaty znamená naše vedení 17:9. Spolehlivě nám hrají oba smečaři – Ihnát s Janků zvyšují na 19:10. Po přímém bodu Matuly jdeme do koncovky prvního setu s obřím náskokem deseti bodů (20:10). Při podání Hladenka snižuje Příbram na 20:13. Hosté v závěru nakupí nevynucené chyby a první sadu ovládneme jasně 25:16.
Také do druhého setu vstupujeme lépe a po chytrém útoku kapitána Janků vedeme 4:1. Po nevynucené chybě Poláka jdeme už do vedení 7:3. A slovenský smečař Ihnát zvyšuje z dohrávky na 9:4. Příbram reaguje při podání Poláka (9:7). Bodový blok Sedláčka nám vrací vedení čtyř bodů (11:7). Nepříliš pohledná část druhého setu přinese po dohrávce Pavelky snížení hostů na 12:10. Příbramský smečař hraje dobrý zápas a dvěma čistými esy srovnává na 15:15. Od tohoto stavu přebírají hosté taktovku druhého setu a při podání střídajícího Trojanowicze vedou dokonce 16:19. Naši hráči ale nechtějí druhou sadu pustit a po důrazném útoku Sedláčka je rozdíl mezi oběma týmy jediný bod (18:19). Když Janků zablokuje Lopatu, srovnáváme ve vyrovnané koncovce druhé sady na 21:21. Za stavu 23:23 je to kdo s koho. Plachtícím podáním zaškodí střídající Vancl a máme první (24:23). Po bodovém bloku Dvořáka vyhráváme druhý set nejtěsnějším poměrem bodů 25:23.
V úvodu třetího setu jdeme po nevynucené chybě Hulpacha do vedení 4:2. Dva úspěšné útoky Dvořáka a kvalitní servis Kotase znamenají vedení 7:3. Když v souboji kapitánů ubrání Janků Böhma a podáním „potrápí“ hosty Sedláček, vedeme už 12:6. Také Böhm snižuje dobrým podáním na 12:8. Na podání jde Hladenka a Příbram začíná stahovat náskok (13:11). Jenže nevynucenou chybu a nedůrazný útok vyrobí Kuchař a máme zpět k dobru pět bodů (16:11). Příbram utkání nevzdává a po bodovém bloku Viibera snižuje na 17:15. Přímý bod z podání Dvořáka dává našemu týmu klid do koncovky třetí sady (19:15). Když Ihnát chytrým servisem zvyšuje na 21:16, je o osudu zápasu rozhodnuto. Po bodovém bloku Janků máme sedm mečbolů (24:17). Příbram sice při podání Böhma tři mečboly odvrátí, ale po zkaženém podání hostujícího kapitána utkání končí (25:20).
Ohlasy po utkání:
David Janků (kapitán VK Ostrava): „Jsme hrozně rádi, že jsme zvítězili za tři body. Je to první krok, jak získat zpět herní sebevědomí.“
Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Po sérii porážek to bylo pro nás hodně nervózní utkání. Výhra za tři body je pro nás první krok, jak se vrátit do herní pohody. Ze zápasu si nejvíc cením koncovky druhého setu, do které jsme vstupovali s mankem a dokázali jsme vyhrát.“
Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Soupeř nás přehrál na servisu i na útoku. Ostrava byla dnes jasně lepší.“
Petr Klár (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Gratuluji svému kamarádovi, kouči domácích Honzovi Václavíkovi, k vítězství. Ve druhém setu jsme dostali šanci k otočení zápasu, bohužel jsme závěr sehráli dětinsky a prohráli. Na extraligu je málo, když z pozice univerzála složíme za dva sety jen dva míče. To neodpovídá úrovni extraligy a na tom musíme zapracovat.“