Stoprocentní zisk v extralize juniorů


Po sobotních a nedělních vítězstvích shodně 3:0 si zapisují kluci do tabulky 12 bodů při skóre 12:0 na sety a v tabulce poskočili na druhé místo se stejným počtem bodů jako první Velké Meziříčí. Utkání odehráli junioři za skvělé divácké podpory asi 50 diváků z řad rodičů, přítelkyň, mužů z „A“ týmu a dalších příchozích, zajímajících se o tuto soutěž a naše družstvo. Report z tohoto utkání připravil universál týmu Jakub Dvořák.
SOBOTA:
VK OSTRAVA – GREEN VOLLEY BESKYDY 3:0 (20,15,18)
Druhé kolo moravské skupiny B v juniorské extralize svedlo do boje volejbalisty Ostravy a Frýdku-Místku. Klasicky vyhrocené a emotivní utkání ovládli bez větších potíží ostravští junioři a uhájili tak domácí prostředí.
Začátek prvního utkání byl ze strany našich hráčů lehce nervózní, a tak hráči Green Volley Beskydy drželi půl setu dvoubodové vedení. To platilo až do momentu, kdy se na podání dostal blokař Ondřej Muroň a pětibodovou sérií nás dostal do vedení. Výbornou obranou na síti i v poli jsme sadu dotáhli do vítězného konce. Druhá část utkání už byl jasně v naší režii. Výborným podáním jsme zatlačili na Beskydy a nedovolili jim dostat se do hry. Ve třetí sadě se opakoval příběh ze setu předchozího a za 70 minut jsme si došli pro tříbodové vítězství.
VK OSTRAVA – GREEN VOLLEY BESKYDY 3:0 (13,22,16)
Před odpoledním zápasem své svěřence trenér Vašina varoval, ať nezopakují chyby z předchozích dvojzápasů proti Brnu a Velmezu (pokaždé výhra v prvním a prohra v druhém zápase) a podle toho také vypadaly úvodní míče první sady. Výborný servis, podporovaný fantastickou obranou na síti a tvrdými útoky znamenal pětibodové vedení už na začátku zápasu. Náš tým jasně dominoval ve všech činnostech a jasně ovládl úvodní set.
Začátky setů byly přesně to, co nám skvěle vycházelo. To potvrzuje také stav při prvním technickém oddechovém času (8:3). Jediná šance na zlom zápasu přišla za stavu 19:14, kdy Frýdečtí zatlačili na servisu a nám se čtyři míče nepodařilo odztrátovat. Do koncovky jsme ale opět zatlačili za zadní čarou a výborně odehraný poslední míč Matoušem Vanclem znamenal vedení 2:0. Třetí set jsme si už bez potíží pohlídali a asi dvacítka domácích fanoušků tak mohla s nám slavit další vítězství za plný počet bodů.
Sestava VK Ostrava: Lubomír Mazoch, Jakub Dvořák, Matouš Vancl, Matěj Lex, Oliver Sedláček, Ondřej Muroň – libero Oskar Hofman, střídali: Tomáš Kopecký, Radim Závodský, Vojtěch Kalmár. Trenér: Lubomír Vašina
NEDĚLE:
VK OSTRAVA – VSC ZLÍN 3:0(18,18,20)
Po úspěšné sobotě se Janáčkova konzervatoř mohla těšit na další pokračování volejbalové extraligy juniorů. Našim soupeřem byl Zlín, posílený o dva smečaře z brněnského Sokola I. Při pohledu na soupisku hostujícího týmu můžeme spatřit nejedno volejbalově známé jméno. Např. blokař Jakub Varous a nahrávač Radim Šulc – mistři Evropy kadetské kategorie společně s naším Lukášem Vašinou nebo smečař Adam Viceník, který odehrál oba zápasy na liberu.
Zápas měl divákům opravdu co nabídnout. Oba týmy ze začátku předváděli opatrný volejbal, který trval asi do poloviny setu, kdy se nám podařilo utrhnout do tříbodového vedení, které jsme už do konce nepustili. Celý úvodní zápas vypadal přesně jako sobotní první zápas s Frýdkem-Místkem. Kvalitní servis a výborná obrana na síti. Za hodinu a půl tak bylo rozhodnuto a první nedělní tři body zůstaly opět doma.
VK OSTRAVA – VSC ZLÍN 3:0 (21,21,31)
Druhý zápas začal podobně, jak skončilo utkání předchozí. Vedení 8:3 naznačilo naši pohodovou cestu pro další tři body, ale bohužel se nám podařilo usnout na vavřínech a hosté se dostali zpátky do zápasu. Při podání smečaře Dřímala se Zlínu podařilo vyrovnat, ba dokonce vzít vedení na svou stranu. Za stavu 19:18 pro hostující volejbalisty si trenér Vašina vybral oddechový čas a důrazně nám sděloval, že se zápas sám nevyhraje. A taky nevyhrál. Hned po time-outu přišel náš bod a následně tři esa našeho ex-zlínského blokaře Olivera Sedláčka. Sadu ukončil Matouš Vancl útokem z hlavního kůlu.
Začátek druhého setu se nesl v duchu dohadů a protestů na stranu nepříliš přesvědčivého výkonu dvojice rozhodčích. Mírná křivda nám vlila krev do žil a ještě před prvním technickým oddechovým časem jsme stav vyrovnali. Dvoubodový náskok držíme až do konce sady, kterou ovládneme opět 25:21. Třetí dějství se určitě muselo líbit asi dvacítce fanoušků v hale, pravděpodobně také hráčům, ale trenérům na obou stranách určitě tolik ne. Infarktovou koncovku, ve které se střídaly setboly a zkažená podání na obou stranách, rozhodl chytrým podáním Lukáš Vašina.
Sestava VK Ostrava: Lubomír Mazoch, Jakub Dvořák, Lukáš Vašina, Matouš Vancl, Oliver Sedláček, Ondřej Muroň – libero Matěj Lex, střídali: Tomáš Kopecký, Radim Závodský, Vojtěch Kalmár, Oskar Hofman. Trenér: Lubomír Vašina
Ostravští junioři tak dokázali víkendové zápasy odehrát bez ztráty setu a připsali si 12 bodů do tabulky. V té jim patří druhé místo s 18 body za vedoucím Velkým Meziříčím, avšak třetí Brno má dva zápasy k dobru.
EXTRALIGOVÁ TABULKA:
1. TJ Spartak Velké Meziříčí
8 6 0 0 2 20:6 624:559 18
2. VK Ostrava
8 6 0 0 2 18:8 626:550 18
3. Volejbal Brno
6 4 1 0 1 16:6 506:441 14
4. VSC Zlín
8 3 0 0 5 9:16 553:561 9
5. Green Volley Beskydy
8 2 0 1 5 9:19 572:655 7
6. TJ Nový Jičín
6 0 0 0 6 1:18 359:474 0

OSTATNÍ VÝSLEDKY 5. až 8. kola
Zlín - Velké Meziříčí 0:3 (-15,-24,-23)
Zlín - Velké Meziříčí 3:1 (-22,16,15,20)
Beskydy - Brno 1:3 (-24,15,-18,-17)
Beskydy - Brno 2:3 (21,-21,23,-17,-8)
Velké Meziříčí - Nový Jičín 3:0 (15,25,14)
Velké Meziříčí - Nový Jičín 3:0 (18,20,20)