Nejhorší výkon sezony přišel v Příbrami

Extraliga mužů 12. kolo
VK Euro Sittex Příbram – VK Ostrava 3:0 (18,19,20)
VK Ostrava: Balon, Biernat, Kotas, David, Šulista, Janků, Lex. (Střídali: Šoltys, Lach, Vašina). Trenér Zdeněk Šmejkal, asistent trenéra Jan Václavík. 
1. set
Do zápasu vstupujeme velmi špatně. Od prvního míče zaostáváme ve všech herních činnostech a trenér Šmejkal si musí vzít za stavu 7:3 vynucený oddechový čas. Při podání domácího slovenského nahrávače Palguta jde Příbram do vedení 11:3 a tím je o osudu prvního setu velmi brzy rozhodnuto. Pomalu sice zlepšujeme obranu v poli, na útoku jsme ale bezradní a veškeré delší rozehry promění v body náš soupeř. I když se před koncovkou setu přiblížíme při podání Kotase na rozdíl pěti bodů a v závěru setu zatlačíme při servisu Janků, díky velkému trápení v útoku prohráváme první část zápasu jasně 25:18. 
2. set
Při zdravotních lapáliích našeho univerzála Matěje Šmídla, který do utkání vůbec nenastoupil, a  Radka Šoltyse, který se mihl jen na pár míčů v prvním setu, vymyslí trenér Šmejkal zajímavý tah. Na nejúdernější post pošle od druhého setu Lukáše Vašinu. „Hledali jsme sestavu, motali jsme to, lepili jsme to, ale nakonec jsme optimální složení nenašli. Lukáš měl útočit jako univerzál zezadu, vepředu to měl být Petr Šulista,“ dodal k trenérskému tahu asistent trenéra Jan Václavík. Soustředěnou hrou si vytvoříme místy až čtyřbodový náskok a do stavu 13:16 hrajeme nejlepší pasáž zápasu. Jenže příbramský trenér Kop za tohoto stavu pošle na plachtící podání druhého nahrávače Kupilíka a my si nevíme na příjmu rady. Kocouři rázem otáčejí stav sedmi body v řadě na 20:16 a opět jasně vítězí také v druhém setu. 
3. set
I v tomto setu jsme zprvu aktivnějším celkem. Po nevynucené chybě domácího univerzála Renovici vedeme 5:9. Jenže za stavu 7:11 při podání finského smečaře Poikely kupíme opět velké množství chyb v útoku a Příbram pohodlně vyrovnává. Posledním našim zábleskem je vedení 15:17, ale opět se ukáže, že tento zápas nás našel ve velmi špatné herní pohodě. Kocouři otáčejí třemi body v řadě a od této chvíle razantně kráčejí za rychlou výhrou. Poslední míče jsou pro náš tým smutnou podívanou a Příbram v exhibičním duchu dokráčí k hladce získaným třem bodům. „V útoku jsme hráli špatně. Hrál nám prakticky jen Petr Šulista a to je málo. Dnes jsme měli ve druhém a třetím setu určitý náskok, ale to by se museli najít alespoň dva útočníci, abychom nějaký set vyhráli. A to jsme dnes neměli. Byli jsme v útoku hodně impotentní a vyrobili strašně moc chyb,“ řekl k průběhu zápasu Jan Václavík.