Jako první vezeme z Budějovic vítězný set

Jsme první, kdo v letošní sezoně v hale Jihostroje vzal set domácím Českým Budějovicím set, na body to ale nestačilo. Zápas jsme nakonec stejně jako v domácím prostředí prohráli ve čtyřech setech.
Extraliga mužů – 17. kolo
Jihostroj České Budějovice – VK Ostrava 3:1 (19,-18,15,18)
VK Ostrava: Pawlun, Tsmokalo, Dvořák, Olsen, Mazoch, Vancl, libero Motyčka. Střídali: Srovnal, Pelikán, Resl. Trenér Dariusz Luks.
Zápas začíná čistým esem domácího blokaře Ondroviče. Jihostroj útočí dobře přes oba kůly, ale nevyvaruje se chyb při útocích středem, kde dobře funguje naše obrana na síti. V polovině setu si rozdají minisouboj výborných podání domácí Sobrinho a hostující Tsmokalo. České Budějovice vedou střídavě o dva až čtyři body. Po nevynucené chybě Olsena ztrácíme na soupeře za stavu 18:13 pět bodů a toto manko již do konce setu nestáhneme. První set prohráváme 25:19.
Hned v úvodu druhého setu prohráváme při podání Sobrinha 3:0 a po esu Balabanova 5:1. Jenže výborný servis Mazocha nás postaví na nohy a poprvé v zápase jdeme za stavu 8:9 do vedení. Trenér Luks najde v tu chvíli optimální sestavu a ta začne soupeře přehrávat. Při podání Pelikána za stavu 14:15 excelují na síti Srovnal s Pawlunem. Do toho náš mladý univerzál přidá i eso a rázem vedeme 14:20. I když kvůli nevynucené chybě Vancla domácí sníží na 18:22, po zásluze vyhráváme druhý set 18:25 a srovnáváme zápas.
Ve třetím setu se držíme do stavu 7:7, kdy náš osmý bod zahraje na druhou přes Pawlun. Domácí nás pak doslova vymažou z palubovky skvělým servisem. Je jedno, jestli podává Sedláček, Sobrinho, Balabanov nebo Van Schie. Třetí set prohráváme velmi rychle o deset bodů 25:15.
V úvodu čtvrtého setu opět brzy prohráváme. V útoku se trápí Tsmokalo, jehož zápas nezastihl v dobrém rozpoložení. Od stavu 11:7 si jdou domácí koncentrovaným výkonem za třemi body. Luengas s Balabanovem jsou produktivní v útoku. Zápas končí zkaženým podáním našeho kapitána Dvořáka (25:18).