Po vyrovnaném zápase vezeme s Kladna jeden bod

V hale druhého týmu extraligové tabulky jsme dokázali, že můžeme hrát rovnocenně s každým. Přitom Kladno je letos tým složený téměř výhradně z „cizinecké legie“. Jediným tuzemským hráčem byl reprezentant Adam Zajíček. Naši hráči zejména ve třech setech předvedli výborný bojovný, ale i patřičně trpělivý výkon. Bohužel pro nás zápas zastihnul v neskutečné formě kladenského univerzála Platačse. S trochou nadsázky se dá říct, že jsme neprohráli s Kladnem, ale s tímto dvoumetrovým Lotyšem. Sám uhrál 32 bodů, z toho v posledním zkráceném setu deset, když nám vzal i dva mečboly.
Extraliga mužů – 15. kolo
Kladno volejbal.cz - VK Ostrava 3:2 (15,-18,16,-19,15)
Kladno: Graham, Neves, Gonçalves, Zajíček, Platačs, Seppänen, libero Fernandes. Střídali: Imamura, Kyjanica.
VK Ostrava: Mazoch, Dvořák, Pawlun, Jarosinski, Srovnal, Tsmokalo, libero: Motyčka. Střídali: Pelikán, Vancl, Resl, Olsen.
V prvním setu se oba týmy „oťukávaly“. Kladno se poprvé dostalo do vedení za stavu 6:5. Postupně kladenští hráči získávali převahu hlavně účinným podáním. Při této činnosti jsme značně zaostávali. Problémy jsme měli i na příjmu, a když si Kladno získalo náskok sedmibodový náskok, bylo o vítězi prvního setu rozhodnuto. Dohrál se bez větších emocí a skončil desetibodovým rozdílem 25:15.
Do druhého setu vlétli naši hráči jako polití živou vodou. Na hřiště přišli Pelikán a Olsen. Po nebojácných útocích se dostáváme hned do vedení 1:3. Kladno sice dotáhne a jednou v setu dokonce vede (7:6). Celý set tlačíme na podání, skvěle bráníme i razantně útočíme. V týmu soupeře se vkrádá nejistota do všech činností. Při skvělém podání Pawluna získáváme čtyři body a vedeme 7:11. Trpělivou hrou náskok nejen držíme, ale přidáváme body (8:13). Kladno sice sníží na 17:20, my si už však set nedáme vzít (18:25).
Ve třetím setu od stavu 3:2 vyrobíme řadu chyb a najednou prohráváme 8:4 a na podání přichází Platačs. Dá čtyři esa, jeden bod z útoku a pro nás je po setu (14:4). A desetibodový náskok si Kladno v poklidu drží prakticky do konce. (25:16)
V počátku dalšího setu si Kladno vytváří hned zkraje nenápadný náskok (3:1). Esem Mazocha se dostáváme do vedení 4:5 a v tomto setu už ho nepustíme. Po esu Pawluna přes pásku už vedeme 6:9. Na obou stranách se nyní hraje krásný útočný volejbal. Až na výjimky se stále ztrátuje a Kladno se přiblíží naposled na dva body za stavu 13:15. Od té doby už Kladno získá ze hry pouhé tři body a my oplácíme našimi body. Ze stavu 17:20 posuneme stav utkání na 18:24. Využijeme druhý setbol (19:25).
Bitva pokračuje i v posledním zkráceném setu. Začátek setu je sice oboustranně opatrný, přesto Kladno získává mírný náskok. Po přešlapu Pelikána při útoku ze zadní pozice se strany mění za stavu 8:5. Zdá se, že Kladno už bez větších starostí dokráčí k vítězství, zejména když Platačs je v útoku neudržitelný a za sebou přidá tři body (12:8). Teď však přichází naše chvíle. Čtyři bodové útoky, jedno eso a blok znamenají šest bodů v řadě a máme dva mečboly. Bohužel na straně Kladna je Platačs. Jeho bodový útok a následné eso znamená, že jsme přišli o oba mečboly a stav je 14:14. Blokem Olsena získáme ještě jeden mečbol, ale po chybě na podání přicházíme i o ten. Poslední dva body Kladna, které pro nás znamenají smutný konec, získá v průběhu zápasu střídající Imamura (17:15).