Po Zlínu máme skalp Odoleny Vody

Doma jsme získali cenný skalp týmu první šestky tabulky. Hosté byli lepší jen ve druhém setu, jinak jsme byli po celý zápas byla krůček vepředu. Výborně jsme servírovali, v útoku hráli odvážně a agresivně a šli bojovným kolektivním výkonem za ziskem zasloužených tří bodů.

Extraliga mužů - 14. kolo

VK Ostrava - Aero Odolena Voda 3:1 (19,-16,21,22)

VK Ostrava: Mazoch, Dvořák, Tsmokalo, Jarosinski, Srovnal, Pawlun, Mazoch, libero Motyčka. Střídali: Vancl, Resl, Pelikán, Olsen. Trenér Dariuzs Luks. 

Aero Odolena Voda: Svoboda, Blumbergs, Hladík, Chevalier, Kerkvliet, Démar, libero Hadrava. Střídali: Šulc, Kern. Trenér Marcin Kryś.

V úvodu utkání se blýskne dvěma bodovými bloky ostravský nahrávač Pawlun (4:2). Po nevynucené chybě Hladíka vedou domácí 6:3. Mazoch navyšuje dohrávkou vedení Ostravy na čtyři body (8:4). Hosté si pomohou výbornou obranou na síti a podáním Kerkvlieta (8:7). Po výborném podání Jarosinskeho upravuje Srovnal středem na 14:11. Následují dvě esa polského smečaře (16:11). Po nevynucené chybě Jarosinskeho snižuje Odolena Voda na 17:15. Mazoch vrací bodovým blokem Ostravě před koncovkou prvního setu čtyřbodový náskok (19:15). Důrazný Jarosinski opře svůj útok o trojblok soupeře (22:17). Hosté pokazí v prvním setu devět podání a po esu Jarosinskeho prohrávají první set 25:19.
V úvodu druhého setu vystřihne krásné eso Tsmokalo a Jarosinski boduje z dohrávky důrazným zakončením (4:1). Hladík snižuje přímým bodem z podání na 4:3. Jarosinski drží skvělou úroveň podání (6:3). Po nedůrazných a nepřesných útocích Tsmokala srovnává Odolena Voda na 7:7. Ostravě dělá velké problémy podání Kerkvlieta. Hosté po jeho plachtícím podání osmi body v řadě odskakují do vedení 7:12. Po bloku Srovnala snižuje Ostrava na 11:14. Střídající Vancl chybuje z pozice pipe (12:17). Hosté si pojistí poklidný náskok před koncovkou druhého setu opět při podání Kerkvlieta (14:20). Po bloku Šulce směřuje druhá sada k jednoznačné výhře hostí (15:22). Odolena Voda srovnává stav zápasu po výhře ve druhém setu 16:25.
Úvod třetího setu je vzácně vyrovnaný. Až po skvělém bodovém bloku kapitána Dvořáka odskakuje do prvního minináskoku Ostrava (8:6). Po technické chybě Šulce ztrácí Odolena Voda tři body (9:6). Po nevynucené chybě Mazocha snižuje Odolena Voda na 11:10. Domácí smečař svou chybu napravuje bodovým blokem (13:11). Šulc srovnává přímým bodem z podání na 14:14. Jarosinski vrací Ostravě z dohrávaného míče dvoubodový náskok (17:15). Domácí výborně brání v poli a Tsmokalo z další dohrávky zvyšuje na 19:16. K tomu přidává Jarosinski eso a Ostrava má k zisku třetího setu daleko blíže než její soupeř (20:16). Odolena Voda se nevzdává a po nevynucené chybě Tsmokala snižuje na 22:21. Srovnal ale přihraje Ostravě tři setboly úspěšným útokem středem (24:21). Třetí set ukončuje esem střídající Resl (25:21).
Také úvod čtvrtého setu je velmi vyrovnaný. Oba týmy střídají dobré a špatné momenty jak na podání, tak v útoku. Až nevynucená chyba Šulce posílá do prvního dvoubodového náskoku domácí Ostravu (12:10). Kern si na síti dvakrát počká na útok Jarosinskeho (12:13). Z výborného podání Pawluna těží domácí bloky (16:14). Vzápětí chybuje Šulc, málem díru do podlahy udělá Jarosinski a domácí mají k dobru náskok čtyř bodů (18:14). Jarosinskeho skvělou práci na podání dokončí důraznými útoky Tsmokalo (21:15). Hosté při podání Kerkvlieta snižují na 21:18. Po technické chybě Odoleny Vody mají domácí blízko k zisku všech bodů (23:19). Střídající Olsen akrobaticky složí míč a Ostravě získá čtyři mečboly (24:20). Domácí se radují ze zisku třech bodů po zkaženém podání Blumbergse (25:22).

Ohlasy po utkání: 

Jakub Dvořák (kapitán VK Ostrava): „Odehráli jsme velmi dobrý zápas. Byli jsme agresivní na podání, kromě druhého setu, kdy nás v této činnosti hosté přehráli. V dalším pokračování zápasu jsme si svými dovednostmi i s potřebnou dávkou štěstí došli pro zasloužené tři body.“
Dariusz Luks (trenér VK Ostrava): „Podali jsme doma zatím nejlepší výkon. Sice jsme nezvládli druhý set, ale musím v tom třetím pochválit za koncovku mladého Resla. Celým tým bojoval, Tsmokalo s Jarosinskim hráli odvážně v útoku, Dvořák sehrál velmi dobré utkání na bloku. Získali jsme velmi cenné tři body a děkuji také našim fanouškům za podporu.“

Matyáš Démar (kapitán Aero Odolena Voda): „Dělali jsme hodně zbytečných chyb. Ty nás stály body. Ve třetím setu jsme nedohráli několik dobrých čapnutých balónů. Kdybychom si tímto pomohli, mohli jsme se zápasem ještě něco udělat a myslet na zisk bodů.“
Marcin Kryś (trenér Aero Odolena Voda): „Ostrava hrála lépe, bojovala a výborně podávala. Servisem si hodně po celé utkání pomáhali a my jim musíme pogratulovat zisku třech bodů.“