Vyhráli jsme domácí přípravný Ostrava Cup

Našemu extraligovému týmu mužů se zatím v přípravě daří. Po třech vítězných zápasech proti soupeřům z Polska a Black Volley Beskydy jsme nenašli přemožitele ani na domácím turnaji Ostrava Cup 2023.
Ještě před samotnými naším přípravným turnajem jsme v zápasech hraných na čtyři sety porazili polské druholigové týmy Kety a Rybnik shodně 4:0 a v domácím prostřední také Black Volley Beskydy 3:1. Náš extraligový rival ale nepřijel v kompletním složení, protože na druhý den odjížděl na turnaj do polské Bielsko-Biale.
V domácí hale Sareza na Ostrava Cupu jsme v pátek a v sobotu sehráli velmi dobré čtyři zápasy. „Do utkání se Zlínem jsme vletěli a dostali Zlín pod sebe, což nám pomohlo a utkání jsme v pohodě dohráli. Mrzelo nás jen zranění Mazocha, který si zlomil nos po nešťastné srážce s blokařem Olsenem,“ vrátil se k utkání s naším extraligový soupeřem manažer klubu Tomáš Zedník. Na Ostrava Cupu se hrála všechna utkání na celkem tři odehrané sety.
Jako tradičně zavítal od Ostravy rakouský Waldviertel s naším bývalým trenérem Zdeňkem Šmejkalem, který jsme porazili bez ztráty setu. Druhý den jsme se střetli s týmem Komárna. „Utkání s Komárnem mělo zajímavý náboj, kdy se střetli náš nový trenér Darek Luks a bývalý trenér Richard Vlkolinský. Po vyrovnaném výkonu z obou stran jsme nakonec vyhráli, ale bohužel se nám zranil smečař Tsmokalo. Po bojovném vybrání míče u tribuny si rozsekl na pravé paži kůži a částečně sval. Zranění si vyžádalo dva stehy,“ popisuje Tomáš Zedník další zranění našeho hráče.
Poslední náš zápas s Myjavou měl podobný průběh jako s Komárnem, vyrovnané výkony a naše vítězství.
Výsledky Ostrava Cupu:
VK Ostrava – Zlín 2:1
Komárno – Myjava 1:2
Zlín – Komárno 1:2
Waldviertel – VK Ostrava 0:3
Komárno – Waldviertel 1:2
Zlín – Myjava 2:1
VK Ostrava – Komárno 2:1
Waldviertel – Myjava 1:2
Waldviertel – Zlín 0:3
VK Ostrava – Myjava 2:1

Konečné pořadí:
1. VK Ostrava
2. Zlín
3. Myjava
4. Komárno
5. Waldviertel
V dalším programu přípravy se na Zlín Cupu střetneme v pátek 15 září s Brnem a Myjavou a v sobotu16. září se Zlínem.

 MG 9585

 MG 9555

 MG 9546