Na „Odolce“ marná snaha s hořkým koncem


Po zápase se vracíme domů, protože na zítřek avizovaný zápas v Kladně se neuskuteční. Tamní tým zápasí s rozšiřujícím se covidem a jeho zápasy po dohodě klubů jsou odloženy.
Náš trápící se tým by měl nyní vzpomenout na předloňskou bronzovou sezonu, kdy se po sedmi zápasech stejně jako dnes krčil na 11. místě také s pouhým jedním vítězstvím. Pak však vítězná pětizápasová šňůra nastartovala cestu za medaili.
V prvním setu jsme dali na chvíli vzpomenout na lepší volejbalové časy a hlavně díky sériím našich blokařů za koncovou čarou jsme jasně vládli zápasu.
Ve druhém setu se karta úplně obrátila a zcela dominovali domácí.
Nejvyrovnanější byla třetí sada, kdy jsme ve vyrovnané koncovce prohráli poslední dva míče.
Čtvrtý set již opět zcela patřil jasně domácí Odolce, která nás předčila jak na podání, tak v útoku, a celkově působila daleko kompaktnějším dojmem.
Extraliga 6. kolo
Aero Odolena – VK Ostrava 3:1 (-17,15,23,17)
Aero Odolena Voda: Holubec, Horák, Matyáš Démar, Vanags, Lukáš Démar, Hladík – libera Kop a Hadrava. Střídali: Vachoušek, Holčík. Trenér Tomáš Kotrch.
VK Ostrava: Kotas, Sedláček, Janků, Matula, Ihnát, Kružkov – libero Sobczak. Střídali: Dvořák, Závodský, Jelen, Vancl a Jambor. Trenér Jan Václavík.
Po čistém esu nahrávače Matyáše Démara prohráváme v úvodu zápasu 4:2. Bodovým blokem Kružkova srovnáváme na 8:8. Po dohrávce Lukáše Démara opět prohráváme 10:8. Za stavu 11:11 obracíme vývojem zápasu při podání Kotase. A bodový blok zkušeného Kotase odstartuje další bodovou jízdu při podání Sedláčka. V tuto chvíli předvádíme dobrý volejbal. Bezchybně útočí Kružkov, z dobré obrany v poli dohrává Janků. Po nevynucené chybě domácího univerzála Hladíka vedeme 14:21. První set vyhráváme jasně 17:25.
Lepší vstup do druhého setu mají domácí. Matyáš Démar podává skvěle po celé utkání a Odolka rychle vede 3:0. Po souhře bratrů Démarů zvyšuje Odolka na 10:6. V tu chvíli vypadneme z role a po dalším čistém esu Matyáše Démara už prohráváme 13:6. Odolka dominuje. Nedaří se nám na přihrávce. Nemůžeme si pomoct podáním a po přímém bodu z podání Vanagse je stav 18:11. Náš tým několikrát chybuje a za stavu 22:12 je o osudu druhého setu rozhodnuto. Ten nakonec prohráváme hrozivým rozdílem deseti bodů 25:15.
Po dohrávce Hladíka jako první odskakují na rozdíl dvou bodů ve třetím setu domácí (4:2). Po bodovém bloku Horáka je stav 8:5. Pak se nám vydaří bodová série při podání Sedláčka a Ihnát z dohrávky zvyšuje až na 8:11. Pak opět zafunguje souhra bratří Démarů a je srovnáno na 12:12. Po nevynucené chybě Hladíka vedeme 16:18. Domácí univerzál však z nejdelší rozehry zápasu srovnává na 20:20. Třetí set dospěje k nevyrovnanější možné koncovce, kterou bohužel prohráváme po špatném příjmu a technické chybě Janků 25:23.
Po čistém esu Holubce prohráváme v úvodu poslední sady zápasu 4:2. Po dohrávce Vanagse je to 6:3 a Odolka nás opět začíná jasně přehrávat. Po nevynucené chybě Démara a esu Kotase snížíme na 8:7, ale od té doby již taháme výrazně za kratší konec. Po ubránění Ihnáta je to 10:7. Úspěšná dohrávka Vanagse znamená vedení 14:11. Když Holubec na prvou těží z vynikajícího podání Matyáše Démara, nemáme za stavu 19:14 žádnou volejbalovou odpověď. A když Holubec zablokuje Kružkova, je to již 22:15. Čisté eso Sedláčka posouvá stav na 22:17, ale pak do konce zápasu už neuhrajeme ani bod. Za stavu 25:17 utkání končí.
Hodnocení trenéra Jana Václavíka:
„Odolka nás přehrávala hrou servis, příjem. Důležitou koncovku třetího setu rozhodly malé chyby na naší straně, které se ukázaly jako dost důležité pro další vývoj zápasu.“