„Covidové“ komplikace – přípravné turnaje nebudou


„Poté, co jsme museli kvůli karanténě několika extraligových celků zrušit účast na turnaji v Litomyšli, děkujeme Odoleně Vodě, že jsme k ní mohli zajet na dvoudenní tréninkový a herní pobyt,“ komentuje trenér Jan Václavík výjezd na Odolenu Vodu „Ve dvou tříhodinových blocích jsme absolvovali v pátek a sobotu trénink. V pátek následoval modelový zápas a v sobotu klasické přípravné utkání, které jsme prohráli 1:3. Vyzkoušeli jsme si různé varianty sestavy hlavně vzhledem k současné situace kolem nemoci Covid 19, kdy se může stát, že nám vypadne nějaký hráč pro extraligové utkání.“.
Tradiční Ostrava Cup se měl konat 11. a 12. září. Náš klub pozval pět rakouských, českých a polských týmů. Turnaj sliboval výbornou podívanou a pro náš tým kvalitní generálku na extraligový start.
„Bohužel nám všechny pozvané týmy odřekly účast z různých důvodů kolem aktuální nepříznivé pandemické situace. Hledáme náhradní variantu, protože bychom si před startem extraligy rádi zahráli doma. Snad v úterý bychom měli vědět, zda jsme sehnali alespoň jednoho soupeře, abychom s ním absolvovali model přípravy, jako to tomu bylo nyní v Odolene Vodě,“ dodává k dalšímu programu našeho extraligového týmu trenér Jan Václavík.