Blokař Ondřej Muroň vstupuje do extraligy


Jaké byly tvé volejbalové začátky?
S volejbalem jsem začínal v 15 letech na základní škole, kde jsem navštěvoval jednou týdně volejbalový kroužek. Už po pár trénincích se mi stal volejbal opravdovou zálibou a začal jsem hrát pod trenérem Davidem Šťastným za můj domovský klub Happy Sport Opava.
Jak dlouho působíš ve VK Ostrava?
V Ostravě hraju již třetí sezónu.
Kdy jsi začal mít jasno, že z tebe bude blokař?
Téměř od začátku mé kariéry jsem na tomto postu. Bylo však i období, kdy mě opavský trenér zkoušel nasazovat na místo univerzála. Po čase jsme však přišli na to, že na bloku bych mohl více využít svůj potenciál.
Byla příprava na extraligovou sezonu náročná?
Počítal jsem s tím, že první dva měsíce nebudou nic lehkého, proto jsem se už přes prázdniny snažil pomalu individuálně připravovat na budoucí zátěž. Z mého pohledu byla příprava opravdu dobře promyšlená a naplánovaná. Tréninky byly velmi bohaté a zaměřené na všechny důležité aspekty volejbalu. Musím říct, že spousta věcí pro mě byla nových, takže mi občas chvíli trvalo, než jsem si osvojil nějakou techniku a podobně. Ale myslím si, že nakonec jsme vše zvládli podle plánu.
Jak hodnotíš herní projev a výsledky v přípravných zápasech?
Přípravné zápasy a turnaje byly pro mě obzvlášť velmi přínosné. Poprvé jsem si vyzkoušel, jaké to doopravdy je hrát volejbal na nejvyšší úrovni nejen u nás, ale také v Polsku. Výsledky zápasů nebyly vždy úplně odpovídající našim možnostem, protože jsme téměř celou přípravu odehráli bez našich tří největších opor, které si plnili své povinnosti v reprezentaci. Důležité však bylo, že jsme do každého tohoto utkání přistupovali maximálně soustředěně a s odhodláním předvést náš nejlepší výkon.
Máš osobní cíl pro premiérovou extraligovou sezonu?
Jelikož je to můj první rok v mužské extralize, tak nemůžu mít příliš velká očekávání. Co však můžu a chci, je podílet se na tom, aby naše tréninky byly kvalitní a měly co největší efektivitu. V týmu je spoustu kluků, od kterých se toho můžu hodně naučit, takže můj osobní cíl je jednoznačně udělat maximální volejbalový posun, abych byl schopen týmu pomoct, když bude potřeba.