K bronzu chybí poslední krok


„Důležité vítězství na Kladně, kde se hrozně těžko vyhrává,“ řekl po výhře trenér Jan Václavík. „Trochu jsem se bál, zda se v hráčích po neúspěchu s Budějkami opět nastartuje taková touha po vítězství, aby to na Kladno stačilo. Povedlo se. Důležitý byl servis a dohrávání bodových míčů. Servisem jsme tlačili po celý zápas, zejména se to však dařilo ve třetím a pátém setu.“
„A v pondělí přijďte v hojném počtu, budeme vás potřebovat, s vámi budeme mít k bronzu o kus blíž,“ zve trenér Václavík co nejvíce diváků.
Kladno volejbal cz – VK Ostrava 2:3 (20:25, 25:20, 22:25, 25:18, 11:15)
Sestava VK Ostrava: Kotas, Podlesny, Janků, Sedláček, Dvořák, Menner, libero Sobczak. Střídali: David, Vancl, Štefko, Beal.
Sestava Kladno volejbal cz: Sobotka, Habr, Vemič, Zajíček, Baranov, Hýský, libero Moník. Střídali: Marel, Blažek.
První set byl vyrovnaný do stavu 20:20, pak jde na podání Menner a Kladno už neuhraje ani jeden bod. Ve druhém setu si Kladno hned zpočátku vytváří náskok a vede 13:8. Ještě se nám podaří dotáhnout na 16:14, ale Kladno opět odskakuje na pětibodový náskok a přes několik střídání v našem celku vítězí a srovnává na 1:1.
Ve třetím setu se odehrává po celý set velká přetahovaná. Za stavu 17:17 jde na podání opět Menner a David Janků dvěma úspěšnými útoky z hlavního kůlu nás posune na 17:19. Pak dá Menner eso a vedeme 17:20. Tento náskok si už udržíme a Jakub Dvořák z hlavního kůlu set ukončuje 22:25.
Ve čtvrtém setu po vyrovnaném začátku nám Kladno odskakuje uprostřed setu po dvou Mennerových chybách už na 17:12. Přes bod středem (Vašek Kotas) i eso Dvořáka už Kladno nedohoníme.
V posledním pátém setu si vytváříme zkraje dvoubodový náskok. Ten udržíme až do změny stran, kdy vedeme 6:8. Po změně stran už Kladnu nedáváme šanci a po bojovném výkonu vítězíme v prvním zápase o 3. místo extraligy.