Beskydy jsme zvládli, teď jedeme do Ústí


Druhé kolo Českého poháru nás poslalo do Frýdku – Místku, kde jsme ve velmi dramatickém utkání vyřadili ambiciózní prvoligový celek Black Volley Beskydy.
2. kolo Českého poháru
Black Volley Beskydy – VK Ostrava 2:3 (21,-18,-20,16,-10)
„Bylo to těžké utkání. Beskydy hrály velmi dobře a s vysokým nasazením. Zápas jsme zvládli s odřenýma ušima. I takové však zápasy bývají a jsem velmi rád, že jsme ho nakonec zvládli. Začali jsme na bloku s dvojicí David, Kotas. Protočili se oba nahrávači Podlesny i Štefko, také hráli oba univerzálové Dvořák a Beal. Do hry se ještě dostali Sedláček a Bauman,“ řekl k utkání trenér VK Ostrava Jan Václavík.
Ve třetím kole se již na dva zápasy utkáme se Zlínem, který v Holubicích vyhrál 3:2. První zápas hrajeme doma ve čtvrtek 1. listopadu.
Třetí extraligový zápas sehrajeme v sobotu 13. října od 17 hodin na palubovce Ústí nad Labem.
V Ústí nad Labem proběhla zásadní změna na pozici hlavního trenéra. Pro letošní sezonu se jim stal Jakub Salon. Bývalý výborný hráč, odchovanec Ústí, volejbalista se zkušenostmi ze zahraničí a reprezentačních akcí.
Zajímavé jsou také zahraniční posily Kanaďan Marc Wilson, Brazilec Dhionathan Willyan Da Silva a hlavně první Albánec v naší nejvyšší soutěži Redjo Koci.
Tým po minulé sezoně opustili Matěj Prajzler, Vanags Toms, Chris Voth a Martin Pondělíček.
Ústí zatím po dvou kolech trůní na prvním místě extraligové tabulky, když využilo příznivého losu. Doma jasně přehrálo Benátky nad Jizerou 3:0 a v minulém kole vyhrálo ve Zlíně 3:1.
„Ústí bude doma sebevědomé, vstup do extraligy jim vyšel. Dvakrát vyhráli s přehledem. Myslím si, že ve Zlíně se nebude pravidelně vyhrávat. V Ústí mají nového trenéra a budou na nás nachystaní. My však jedeme pro vítězství,“ řekl k následujícímu utkání trenér Jan Václavík.