Muži zahájili přípravu na novou sezonu

Kromě rakouské posily Antona Mennera, který si plní reprezentační povinnosti, se sešel se kompletní tým. Na tréninku už byly i další dvě zahraniční posily. Již třetí sezonu bude v Evropě hrát americký univerzál Mitchell Beal, který loni ve švýcarské lize hrál společně v jednom týmu s naším bývalým smečařem Adamem Záhorským. Z našeho partnerského polského klubu v Rybniku poprvé přichází hráč do našeho extraligového týmu. Je jim Blažej Podlesny, který loni se svým týmem neúspěšně bojoval o postup do velmi kvalitní druhé nejvyšší polské soutěže.
V realizačním týmu došlo ke změně jen na postu kondičního trenéra. Na doporučení loni u nás působícího Marka Gryce to bude David Ulrych. „Marek Gryc teď pracuje na plný úvazek u extraligových hokejistů Třince,“ řekl trenér Jan Václavík. „Naše spolupráce s ním úplně neskončila, příležitostně bude spolupracovat i s novým kondičním trenérem Davidem Ulrychem, který by měl na jeho postupy navázat."
„Na pozici asistenta trenéra již budu působit maximálně při domácích zápasech, jinak se budu kromě manažerské práce věnovat práci s mládeží,“ dodal loni ještě asistent trenéra Václavíka Tomáš Zedník.
Realizační tým VK Ostrava:
Trenér Jan Václavík, kondiční trenér David Ulrych, masér Stanislav Šereda, fyzioterapeut Zdeněk Guřan, lékař Jan Anderle, statistik Tomáš Krempaský.
Soupiska VK Ostrava s čísly dresů na novou sezonu:
Nahrávači: Blažej Podlesny (13), Jan Štefko (1)
Univerzálové: Mitchell Beal (15), Jakub Dvořák (12)
Smečaři: David Janků (11), Anton Menner (4), Vojtěch Bauman (8)
Blokaři: Václav Kotas (5), Jan David (9), Oliver Sedláček (7)
Libera: Damian Sobczak (18), Matouš Vancl (10)
Program přípravných antukových a halových turnajů:
18. srpna – Kojetín
23. – 24. srpna - Zwettl (Rakousko)
4. - 5. září – Gliwice (Polsko)
7. – 8. srpna – B. Biala (Polsko)
14. – 15. září – Zlín Cup
20. – 21. září – Ostrava Cup
První extraligový zápas sehraje náš tým v sobotu 29. září v Brně.

vaclavik a ulrych prvni trenink