Extraligový tým zahájil přípravu na novou sezonu

Předseda správní rady Pavel Žurek uvedl, že cílem pro tuto sezonu je opět dostat se do play off a v něm se pokusit překvapit. „Sezonu máme finančně zabezpečenou a chceme hrát důstojnou roli. Odešli dva hráči základní sestavy, ale věříme, že byli adekvátně nahrazeni (za Jana Václavíka přišel na post libera Damian Sobczak a za Petra Šulistu americký smečař Chris Nugent. Do Zlína odešel z juniorské kategorie Lukáš Kittel, pozn. aut.). Chtěli bychom hrát opět atraktivní volejbal a mít zaplněnou halu,“ uvedl Pavel Žurek. 

Místopředseda správní rady Tomáš Dvořák jeho slova potvrdil: „Začátek sezony je podle počasí horký, ale my doufáme, že sezona tak horká nebude a bude pro nás klidná. Chtěl bych, aby se tým prezentoval jako jedna parta jak na hřišti, tak mimo něho a byla v něm dobrá a bojovná atmosféra. Chtěli bychom, aby hráči podporovali nového trenéra, a věříme, že se osvědčí nové posily Sobczak a Nugent.“

Nový trenér Jan Václavík ocenil obětavost Lukáše Vašiny, který si na sraz našeho týmu odskočil z reprezentačního srazu a hráčům pak představil nového kondičního trenéra Marka Gryce. „Jak je těžké najít kvalitního hráče, tak je těžké najít kvalitního kondičního trenéra a já jsem velmi rád, že nás bude připravovat právě Marek. Chci, aby tým pracoval tak, že činy budou předcházet slova. Peníze nejsou tím rozhodujícím elementem kvalitního volejbalu a my to budeme chtít dokázat,“ řekl Jan Václavík. 

Kromě extraligového týmu mužů, kategorií juniorů, kadetů a žáků zakládá VK Ostrava také rezervní tým mužů. 

„Nechceme, aby kluci, kteří u nás vyrostli a nezařadí se do extraligového týmu, nešli hned jinam. Proto budeme hrát krajský přebor pod vedením trenéra Radka Brzobohatého. Tým budou tvořit naši mladí odchovanci jako David Travinský nebo Dan Karol, pak zkušení hráči Ostravské univerzity, kteří nechtěli působit v klubu Volejbal Ostrava a v neposlední řadě zde mohou hrát kadeti a junioři, u kterých bude trenér Lubomír Vašina potřebovat větší herní vytížení,“ řekl k založení nového týmu manažer klubu Tomáš Zedník. 

Soupiska hráčů extraligového týmu s čísly dresů: 

Nahrávači: 

15 – Biernat, 1 – Bořuta.

Univerzálové: 

13 – Šmídl, 6 – Šoltys. 

Smečaři: 

2 – Nugent, 15 – Balon, 4 – Vašina, 11 – Janků, 12 – Dvořák.  

Blokaři: 

5  -Kotas, 9 – David, 8 – Kamrádek. 

Libera: 

18 – Sobczak, 3 – Lex. 

Termíny přípravných turnajů: 

12. srpna – Kojetín

19. srpna – Bučovice

1. a 2. září – Bielsko Biala (Polsko)

8. a 9. září -  Waldviertel (Rakousko)

10. září – Rybnik (Polsko)

15. a 16. září – Zlín Cup

21. a 22. září – Ostrava Cup

První extraligové utkání sehrajeme doma 1. října proti Benátkám nad Jizerou. 

zahajeni pripravy 1

zahajeni pripravy 2

zahajeni pripravy 4