Odchod z Ostravy je pro mě těžké rozhodnutí, říká Petr Šulista

Petře, je definitivní tvůj odchod z Ostravy? 
Nemám zatím podepsanou žádnou smlouvu, ale už jsem předběžně domluvený s jedním z našich nejlepších klubů. Zůstat, či ne, bylo v mojí dosavadní kariéře asi nejtěžší rozhodnutí, protože jsem si Ostravu opravdu zamiloval. Ale už mi bude 24 let a chtěl bych zase volejbalově poskočit výš, zahrát si evropské poháry a třeba se později pokusit prosadit v nějaké zahraniční lize. Nevylučuji však, že se do Ostravy někdy zase vrátím, jsem tu opravdu moc rád.
Jeden rok v Ostravě, co pro tebe znamenal? 
Výborná sezona. Po všech stránkách nejlepší, jakou jsem kdy zažil. Skvělé město, lidé, fanoušci, oba trenéři i spoluhráči. Výborná i volejbalově, naučil jsem se spoustu věcí jak od trenérů, tak i od maséra a spoluhráčů. Ohromně jsme si v týmu sedli lidsky i herně. Ostatně za trenérem Šmejkalem jsem do Ostravy šel, a když teď bilancuji, byla to opravdu ta nejlepší volba. Zahrál jsem si i s Honzou Václavíkem, čímž jsem si splnil jeden dětský volejbalový sen.
Odpovídá sedmé místo síle našeho týmu?
Ano i ne. Před sezonou bych ho bral všemi deseti, když jsem viděl, jak jsme všichni mladí a nevyhraní. Teď mě strašně mrzí, že jsme doma nevyhráli čtvrtý set v prvním domácím zápase, čímž jsme rozložené Vary nechali znovu nadechnout, a dostali je zpátky do hry. A pak jsme neproměnili ani tiebreak. Tato prohra nás nakonec stála postup. Další dva zápasy jsme se už jen trápili. Volejbal jsme uměli, jen jsme se v hlavách báli vyhrát a postoupit.
S jakou herní činností jsi byl spokojený, kde vidíš rezervy? 
Zlepšil i stabilizoval jsem asi všechny herní činnosti, ale pořád je na čem pracovat. Jsem přesvědčený, že jsme s Biernym hráli nejrychlejší a nejúdernější pipe v lize, to byla naše excelentní disciplína. 
Jak moc tě překvapilo pozvání do reprezentace? 
Moc mě to potěšilo, dostat se do reprezentace je přece snem každého sportovce. Beru to i jako odměnu za dosavadní práci. Chtěl bych poděkovat i spoluhráčům, mají na tom také lví podíl, především Bierny je moje dobrá víla. Nicméně uvidím, jak se mi v reprezentaci bude dařit.
A nakonec trochu méně vážně. Kdo ti dělal účes na play off? 
Kamarádka v Ostravě. Chodím k ní už celou sezonu, je moc šikovná.