Prohrou ve Varech nám skončila sezona

Takto zápas zhodnotil trenér Zdeněk Šmejkal: „Těžko se mi tento zápas hodnotí. Přijeli jsme s tím, že se pokusíme vrátit sérii do Ostravy a to sám nám nepodařilo. Ve druhém setu jsme k tomu přitom měli blízko. Vedli jsme 17:11 a jak je naším zvykem, sérií nevynucených chyb jsme tento set ztratili. A dohánět manko 2:0, když Vary jsou doma, je hrozně těžké. Přes porážku v celé sérii si myslím, že naši kluci udělali spoustu práce a že se nedali zadarmo. „Holt“ jsme doplatili trochu na to, že hráči jsou mladí a že většina jich hraje taková těžká utkání poprvé v životě. Doufám, že se z toho poučí a příští play off zahrají lépe.“
K utkání se také vyjádřil kapitán Matěj Šmídl: "V prvním setu domácí excelovali na servisu, my jsme nepřihráli vůbec nic. Udělali jsme strašné množství chyb, což vlastně byl největší kámen úrazu. Domácí udělali šňůru bodů a my jsme nebyli schopni to dotáhnout. Pak v druhém setu jasně prohraná koncovka naší nepozorností a strach vyhrát, protože za stavu 17:12 udělat 5 chyb a nechat to dojít do 18:18, tak to jsme si nezasloužili ten set vyhrát. No a třetí set, tam jsme se krásně vrátili zase my z 18:12 a tam nám trochu chybělo štěstí. Gratuluji Varům a přeji jim hodně úspěchů v semifinále.“
A tradičně dnes očima Jana Václavíka uvidíme nejen pohled na vyřazovací boje, ale dnes také na celou, teď už pro nás minulou sezónou:
„Povedená sezóna, škoda nezvládnutého 3. utkání v play-off, kterým bychom ji udělali mimořádnou. Vždy je to nečekané a vždy je to rychlé. Člověk ví, že může nastupovat k poslednímu utkání sezóny, přesto mu to dojde až po posledním zápase na palubovce. Zítra není trénink nebo porada na další zápas? Nezvyklé.
V základní části jsme vyhráli celkem 12 utkání a 10 jich prohráli. Skončit s pozitivní bilancí výhry-prohry je vždy úspěch. Hlavně na domácí modré palubovce jsme odehráli dobré zápasy. Prohráli jen s vítězem základní části Kladnem a loňským vicemistrem z Brna.
Mrzí pár zápasů na palubovce soupeře, kdy jsme mohli urvat několik bodů, které by nám zajistily lepší výchozí pozici do play off. Liga byla letos extrémně vyrovnaná, což dokázalo i první kolo play off, kdy pouze první Kladno postoupilo do semifinále bez zaváhání. V loňské tabulce by nám s dvanácti výhrami a 34 body patřilo páté místo, letos to stačilo jen na sedmé.
Pro vývoj čtvrtfinále play off s Karlovarskem byl zásadní 3. duel v sérii, náš první domácí zápas. Z Varů jsme dovezli domů jedno vítězství, což bylo naše přání, ale přesto nad očekávání. Trošku jsme počítali s tím, že naše území bude stejně těžko dobyvatelné jako v základní části. 
Ve třetím utkání se soupeři zranil univerzál Kriško, my vedli 2:1 na sety a soupeř vypadal na “odpočítávání". V té chvíli to vypadalo s našimi postupovými nadějemi víc než dobře. Ostudně prohraný 4. set zápasu se zdá nyní jako klíčový. V tie-breaku jsme válčili, ale prohráli 15:17. V dalších dvou zápasech byly Vary lepší a zaslouženě nás přehrály a tím pádem naplnily očekávání a postoupily mezi čtyři nejlepší týmy tohoto ročníku. 
Jak jsem napsal na začátku, sezóna to byla určitě pozitivní. Postoupili jsme do finálového turnaje Českého poháru a v lize postoupili do play off s velkým náskokem. K tomu, aby sezóna byla mimořádná, chybělo více odvahy zdolat oslabené Karlovy Vary. 
Není to sice moje klasické ohlednutí za zápasem se spoustou čísel a statistik, ale po prohraném čtvrtfinále to už není důležité. Rád bych poděkoval všem fanouškům, kteří nám fandili během celé sezóny. Téměř vyprodaná hala na play-off, vysoká návštěvnost našich webových stránek i parádní ohlasy na našem facebooku naznačily, že jsme Vás opět začali bavit a že to neděláme úplně špatně.
Ještě jednou díky všem a přeji nám napínavé zápasy o medaile v závěru sezóny.“