Tristní prohra v Benátkách

Extraliga mužů – 14. kolo
Benátky nad Jizerou – VK Ostrava 3:0 (23,15,18)
VK Ostrava: Biernat, Šoltys, Kotas, David, Šulista, Janků, Lex. (Střídali: Vašina, Balon, Šmídl). Trenér Zdeněk Šmejkal, asistent trenéra Jan Václavík. 
1. set
Při podání Šoltyse máme dobrý vstup do utkání. Před soupeřem se nám daří udržovat mírný náskok. Benátkám se začíná dařit podání a poprvé jdou do vedení za stavu 13:12. Následně získají tříbodový náskok, který si drží do koncovky. Při podání Šoltyse se přiblížíme až 21:20 a pak můžeme srovnat na 22:22. Domácí Benátky i díky přešlapu našeho univerzála v útoku získají dvoubodový náskok 23:21 a ten už udrží. 
2. set
Do utkání nastupuje kapitán Šmídl, přesto náš výkon má sestupnou tendenci. Benátky jdou rychle do vedení po přímém bodu z podání ze strany blokaře Koláčka. Naši kluci se trápí na příjmu, od toho se poté odvíjí nedůrazný útok a počet nevynucených chyb také rychle stoupá. Při plachtícím podání Bartoše rázem prohráváme 13:6. Díky podání Janků se dostaneme na dohled třech bodů, jenže soupeř hraje koncentrovaně, bezchybně a soustavně tlačí kvalitním podáním. Do koncovky ztrácíme při podání Vachouška šest bodů. V závěru druhé sady kupíme chybu za chybou a jasně ji prohráváme rozdílem deseti bodů. 
3. set
Obraz hry se nemění. Benátky tlačí servisem, nás trápí příjem a v útoku si nevíme rady. Již při prvním technickém oddechovém čase prohráváme rozdílem čtyř bodů. Zápas ještě nebalíme, dostaneme se na stav 9:8, když zlepšíme obranu v poli i na síti. Opět ale na nás platí plachtící podání domácího nahrávače Bartoše. Za stavu 15:9 spěje zápas k rychlému konci. Do koncovky ztrácíme již sedm bodů a je rozhodnuto. Čisté eso Biernata je naší labutí písní. Zápas končí příznačně přímým bodem z podání, které nedokážeme na příjmu zpracovat.