EXTRALIGA V POLSKU KADETŮM VK OSTRAVA ZAČALA

Bielsko – Biala je tradičním soupeřem našich hráčů nejenom na těchto mistrovských zápasech, ale i na turnajích a přípravných zápasech. Je to jeden z několika oddílů, se kterými udržujeme vřelé a aktivní vztahy jak na poli sportovním, tak funkcionářském.
S družstvem Bielska Bialy jsme se setkali už na letním turnaji v Šenově (který vyhrál), a tak jsme věděli, že Wojtěch Bučko dal dohromady na letošní sezonu velmi silný kadetský tým. Odjížděli jsme v plném počtu, tedy s dvanácti hráči (chyběl pouze nemocný Jan Holáň. Bohužel jsme před letošní sezonou v této kategorii neměli až tolik možností na stabilní sehrání týmu (nové příchody hráčů, součinnost se staršími žáky, velká dojezdová vzdálenost některých hráčů), ale přesto všechno a přes úvodní porážku se tým a jeho hra jevila velice sympaticky. Velice důležité do budoucna bude více společných chvil tohoto družstva na trénincích a přípravných zápasech, protože právě menší sehranost nás připravila o lepší výsledek a možná i o první vítězství v nové sezoně v Polsku. Všechny tři sety byli vyrovnané a šlo se až do jejich koncovek. V prvním setu jsme dotahovali dvoubodový náskok soupeře a měli jsme na ruce první setbolový míč, který jsme nevyužili. Oba další sety jsme po celou dobu vedli, ale opět zaúřadovali jenom naše nevynucené chyby (chybné postavení, bloky v síti, trefený hráč z podání a smeče za lajnou v podstatě jsme nepustili soupeře k tomu aby měl možnost prohrát) a porážka v celém zápase. Ale jak říkám, špatný výkon to nebyl. Dobře  zahráli Míša Vodička na Liberu, na středu Jirka Sedlák.Dobře dostřídával a bez ostychu se na postu nahravače objevil starší žák Vojta Vašíček a stejně tak odvedl sympatický výkon i Radim Závodský. Dobré okamžiky v utkání měli Nikolas Konya, Honza Černín a na smeči se do týmu dobře uvedl Ondřej Unzeitig. Zahráli si všichni, někdo déle někdo kratší dobu, ale celkově to mělo dobrou kadetskou úroveň.
 
BBTS BIELSKO BIALA  - VK OSTRAVA 3:0 24,23,23)
 
Ostravu a VK Ostravu reprezentovali hráči: Luboš Mazoch, Vojta Vašíček, Jirka Mana, Marek Szymutko, Jirka Sedlák, Míša Vodička, Víťa Dastík, David Mienkina, Ondřej Unzeitig, Honza Černín, Nikolas Konya, Radim Závodský. Trenéři:Lubomír Vašina a Tomáš Dvořák.
 
Příští utkání hrají naši kadeti 30.9. s KS AZS RAFAKO RACIBORZ