Výborné výkony poslaly U18 do třetí výkonnostní skupiny

Naší mladí hráči předvedli na dalším turnaji extraligy velmi kvalitní výkon. V hodně vyrovnané a kvalitní skupině s týmy Zlína, Rychnova n.K., Nymburku a Kolína vyhráli v Nymburku všechny 4 zápasy a obsadili 1.místo. Postoupili tak pro 5. turnaj do třetí výkonnostní skupiny.
Výsledky VK Ostrava:
- Kolín 3:0
- Rychnov n.K. 3:1
- Nymburk 3:2
- Zlín 3:1

Hodnocení trenéra Ivana Pelikána:
"V letošní sezóně jsme byli vlastně poprvé kompletní nebo bez zranění či nemocí. Také tentokrát nám chyběl hráč základní sestavy Vojta Holuša, kterého ale velmi dobře zastoupil Oliver Krátký (věkem ještě starší žák). Měli jsme i čas se před turnajem připravit a hráči jako Cirán a Šterc nebyli zatím přetíženi z dalších turnajů U20 nebo U22, což je vlastně novinka v letošní sezóně. Hráči, kteří hrají více soutěží, si přenášejí šrámy nebo únavu z jedné soutěže do druhé.
Ostatní družstva jsme převyšovali razanci útoku a velmi kvalitní obranou na síti i v poli. Velkou hodnotu má pro mě i to, že jsme uhráli několik těsných koncovek setů a hráči se v nich chovali velmi zkušeně. Velká pochvala patří všem hráčům. Základní sestavě ve složení Poloch, Šterc, Cirán, Baláž, Žarnovický Martin, Krátký a libero Planka se hra po většinu turnaje dařila a fungovali velmi týmově. Do hry však zasáhli všichni včetně střídačů (Ulrych, Vlček, Žarnovický Alex).
Potěšitelný je i fakt, že jsme byli výškově zdaleka nejvyšší družstvo. Za určitých okolností bychom ještě možná mohli "útočit" na účast mezi elitou a start na finále MR ČR."