Junioři drží první místo s osmibodovým náskokem


Předehrávku juniorské extraligy s Novým Jičínem jsme si odbyli v pátek 2. února (pololetní prázdniny) na Janáčkově Konzervatoři. I přes to, že soupeři náleží poslední místo, nechtěli jsme jakkoli tento zápas podcenit a chtěli naplno bodovat a tak zůstat v čele skupiny B. To se nám také povedlo a po dvou třísetových výhrách bereme šest bodů.
Po dobrém výkonu minulý víkend ve Frýdku-Místku jsme věděli, že ani dneska nic nedostaneme zadarmo. Soupeř z nedalekého Nového Jičína nám svým stylem dělal vždy problémy.
VK OSTRAVA - TJ NOVÝ JIČÍN 3:0 (18,11,12)
Do utkání vstupujeme křečovitě, možná spíše málo „nahecovaně“, a toho soupeř díky svému velmi kvalitnímu podání využívá. Zásadní zlom přichází za stavu 11:12, kdy několikrát v poli vybereme téměř ztracené balóny a rozehry nakonec vyhráváme. V nastolené bojovnosti pokračujeme a set v poklidu dohráváme.
Druhá sada začíná mnohem lépe, skóre 6:1 vypovídá o našem koncentrovaném přístupu ke zbytku zápasu. V následujících dvou setech nedáváme soupeři jedinou šanci s vývojem něco udělat. Nakonec se na hřiště dostali i všichni střídající hráči a za 65 minut vítězíme 3:0.
VK OSTRAVA - TJ NOVÝ JIČÍN 3:0 (13,27,17)
Odpolední zápas jsme posunuli na 12 hodin, abychom stíhali spoje domů. Brzký start nás ovšem vůbec nezaskočil a od prvního míče nedáváme Jičínu vůbec žádnou šanci. Do druhého dějství dostávají od začátku šanci mladíci, ale vůbec se jim nedaří. Stav 16:7 pro soupeře vypadá opravdu hrozivě, ale neskutečnou bojovností a týmovým výkonem nakonec set otáčíme a v koncovce vyhráváme 29:27. Ve třetím setu, který nebyl úplně volejbalově pohledný, si držíme po celý set tříbodový náskok. I když náš výkon není dokonalý, bojovnost všech hráčů na hřišti nás opět dotlačila k vítěznému konci a dalším třem bodům.
Příští zápas nás čeká na Janáčkově konzervatoři v neděli 18. února proti týmu z Velkého Meziříčí, který je jedním z kandidátů na republikovou medaili.
Sestava VK Ostrava: Jakub Dvořák, Oliver Sedláček, Matěj Lex, Matouš Vancl, Lubomír Mazoch, Matouš Vancl, Vojtěch Bauman, Ondřej Muroň, Radim Závodský, Tomáš Kopecký, Vojtěch Kalmár. Trenér: Tomáš Zedník
I přes sobotní odložený dvojzápas s Velkým Meziříčím, který se odehraje 18.2., si stále držíme první místo, zaručující skvělou výchozí pozici do finále konajícího se 10. až 13. května v Praze. Poslední zápas juniorské extraligy odehrajeme 24. února na půdě soupeře v Baťovském Zlíně.

1