Vydřené vítězství v polské juniorské soutěži


BBTS BIELSKO BIALA - VK OSTRAVA 2:3 (-18,23,22,-21,-7)
Naše hra měla hlavu a patu, bojovali jsme a hráli jsme s čistou hlavou. Ve složitějších situacích nás podržel Lukáš Vašina. V prvním setu to byl z naší strany relativně bezchybný výkon podpořený 6 esy a čtyřmi bodovými bloky (jo to se pak hraje).
Druhý set byl obdobný tomu druhému, i když domácí hodně začali vystrkovat růžky. Ještě za stavu 23:20 nenasvědčovalo nic k tomu, že by to měl být dlouhý zápas. Stačilo však malé zaváhání na útoku, Lukáš v zadních pozicích a příjem (i když jsme nedostali přímý bod), ze kterého se nedalo nahrát nikam jinam než do kůlu a bylo vše jinak. Soupeř díky našim chybám vyhrál koncovku druhého setu a třetí set nás zastihuje v chaosu, špatná organizace hry, nesoustředěnost. Sice jsme se oklepali, ale na obrat v tomto setu jsme již neměli sílu.
Na začátku čtvrtého setu se podařilo několik výborných zákroků na bloku a na tři body odskakujeme od soupeře. V našich řadách nastal klid, zpřesnili jsme hru a dostali jsme se do tempa z prvního setu. Družstvo šlape, druhý smečař Ondra Unzeitig hraje dobře a spolehlivě brání jak Ondra Muroň, Radim Závodský, tak Vojta Kalmár. Nahrávači opět začali nakládat více na bedra Lukáše Vašiny, který opět zapojen do hry pomohl družstvu opět bezchybným výkonem na útoku i několika přímými body z podání. Ve zkrácené hře pátého setu jsme již ovládli hru a zvítězili v poměru 15:7.
Sestava: Lukáš Vašina, Ondřej Unzeitig, Ondřej Muroň, Vojta Kalmár, Radim Závodský, Lubomír Mazoch, Tomáš Kopecký, Nikolas Konya, Vojtěch Vašíček. Trenér: Lubomír Vašina, Vojtěch Bauman