Letos hrajeme tři nejvyšší mládežnické soutěže


Kádr juniorů a kadetů čítá pro letošní sezonu 23 hráčů v rozmezí 16 až 19 let. Po zdařilém soustředění jsme vyhráli i dva mužské antukové turnaje (Metylovice, Kojetín), jako hosté na přeboru sokolské obce jsme brali dvě první místa (junioři a kadeti). První ostrou zkouškou byl předligový testovací turnaj sportovních center mládeže v Hradci Králové, kde jsme skončili za družstvem z Příbrami na krásném druhém místě.
Je vidět, že práce s mládeží se v našem klubu daří. O tom svědčí, že do mužského extraligového družstva mužů přešlo z juniorské kategorie několik talentovaných hráčů. Také v mládežnických reprezentačních týmech se můžeme pyšnit hráči z našeho klubu.
Jak už to u mládeže bývá, někteří hráči odešli do mužské kategorie (Bořuta, Šmídl, Kamrádek, Dihel, Privara, Karol, L. Kittel) a někteří naopak do vyšší kategorie přišli buď ze žákovské kategorie či z jiných oddílů (Unzeitig, Kopecký, Hoffman, Muroň, D. Kittel, Vašíček, Závodský, Kokeš, Michal, Kíša, Kavala).
V realizačním týmu společně s Danielem Karolem a Davidem Travinským si dáváme za cíl hlavně zlepšování hráčů ve všech herních činnostech a hlavně je dobře připravit na přechod do vyšších kategorií. Samozřejmě, když to na konci některému družstvu vyjde a cinkne některá z medailí, tak jenom dobře.
Lubomír Vašina, trenér juniorů a kadetů VK Ostrava