Mladí volejbalisté jsou aktivní i o prázdninách


Matěj Šmídl a Lukáš Vašina se probojovali do nominace U 21 na mistrovství světa, které se hrálo v Brně a Českých Budějovicích. Matěj nastupoval jako univerzál a Lukáš na postu přihrávajícího smečaře. I přesto, že naše reprezentace neskončila podle představ volejbalových fanoušků v popředí MS, naši hráči určitě nezklamali. Matěj Šmídl i Lukáš Vašina nastupovali v základní sestavě, až na první veledůležitý zápas s Kanadou, který v podstatě rozhodl o dalším osudu naší reprezentace. Lukáš byl dokonce hodnocen jako jeden z nejefektivnějších hráčů našeho týmu z pohledu bodů a herních činností. Matěj byl v každém zápase jedním z nejvíce bodujících hráčů.

Hlavním trenérem našeho reprezentačního univerzitního týmu připravujícího se na letošní univerziádu je trenér našeho klubu Lubomír Vašina. Letní světová univerziáda se koná od 18. do 30. srpna v Taipei a předpokládá se účast až 11 tisíc sportovců ze 161 zemí.
Do širšího výběru reprezentačního univerzitního družstva byli nominováni hráči našeho oddílu David Janků, Jakub Balon, Jakub Dvořák, Lukáš Kittel.

Reprezentační celek U 19, který získal titul Mistrů Evropy, byl pozván na prestižní turnaj do Ruské Anapy za účasti celků Polska, Ruska, Iránu, tedy velkých kandidátů na medaile z mistrovství světa, které se hraje od poloviny srpna v Bahrainu. Po vítězstvích 3:2 nad Polskem a Iránem a porážce 0:3 s domácím Ruskem skončila naše reprezentace na třetím místě. Individuální ocenění nejlepšího hráče si odnesl náš hráč Lukáš Vašina.

Reprezentace U19 se díky skvělému umístění na ME kvalifikovala na olympiádu mládeže EYOF do maďarského Györu. Skupinu mají naši reprezentanti velice těžkou, postupně se utkají s Polskem, domácím Maďarskem a Ruskem. Dalšími účastníky jsou Itálie, Turecko, Belgie a Francie. Jedním z ústředních hráčů tohoto týmu je Lukáš Vašina

V České Třebové se uskutečnil již 20. ročník mezinárodního kempu, kterého se zúčastnilo přes stovku volejbalových hráčů a hráček. Mezi frekventanty byla zhruba i desítka hráčů z našeho klubu, kteří působí v mládežnických družstvech. Na tomto kempu byli jako trenéři Tomáš Zedník, Zdeněk Šmejkal a hlavním metodikem kempu byl Lubomír Vašina.

Při volejbalovém kempu v České Třebové byl pořádán i kurz trenérů III. třídy, kterého se zúčastnili i členové našeho klubu. Petr Mlčák, Vojtěch Bauman, Matouš Vancl a Matěj Šmídl úspěšně toto školení absolvovali a stali se tak trenéry III. třídy.

Naši mladí hráči nelení a účastní se beachvolejbalových turnajů a jak je vidno se skvělými výsledky, které stojí určitě za větší zmínku. Na to, že poměřují síly se specialisty v beach volejbale, jsou to až neuvěřitelné výsledky. Vojta Bauman a Matěj Lex v pěti soutěžích Českého poháru dvakrát zvítězili, jednou byli druzí, třetí a pátí.

Na Mistrovství České republiky U20 14. července na Brněnské přehradě, v překrásném prostředí a za krásného počasí bojovali naši borci Vojta Bauman a Matěj Lex dokonce o medaile. Nakonec z toho bylo super 5. místo, když byli hodně blízko k postupu do malého finále, kde se bojovalo o bronzové medaile. Nakonec prohrála naše dvojice s beach volejbalovými specialisty, i když už naši vedli 1:0 na sety a 19:16. I tak super. Svými výsledky se probojovali na MEVZU, což je mistrovství střední Evropy. Také se představili na mezinárodním turnaji v Polsku mezi muži, kde skončili v kvalifikaci.
Některých turnajů Českého poháru se zúčastnily i další naše dvojice Oskar Hoffman, Jan Bíl a Matouš Vancl, Michael Vodička.

smidl vasina II