10. srpna začíná příprava kadetů a juniorů

 

Kluci absolvují soustředění v penzionu Setina nedaleko Ostravy. Následují turnaje ve Frýdku - Místku, Raškovicích, Metylovicích a konfrontace s polskými týmy na antuce v Šenově. "Bude záležet, jak na tom budeme fyzicky po soustředění, zda budeme schopni absolvovat po soustředění hned dva turnaje za víkend," říká trenér Lubomír Vašina.

Kadeti a junioři budou hrát v letošní sezoně českou extraligu, snad oba týmy také základní část polské extraligy a v jednání je obnovený start v českém poháru. "Systém české extraligy se nemění, i když přibylo pět týmů, ale my jako jeden z nejleopších čtyřech týmů nehrajeme první turnaj, který je navíc. Volné termíny budeme prokládat polskou extraligou, kde již loni byl zájem i o strat v play - off, ale bude to zase jen základní část. Předloni jsme vyhráli český pohár, loni jsme v něm nestartovali. Uvidíme, zda se přihlásíme, je to otázka financí i termínovky," říká Lubomír Vašina k obsazení soutěží.

Obsah letní přípravy je koncipován na trénink v Komenských sadech, sportovním centru Ještěrka, antukových turnajích a na třech kurtech v hale. "Půjdeme z haly přímo na antukové turnaje, nebudeme to nějak řešit," dodává Lubomír Vašina.