Baráž nebude, začíná příprava na příští sezonu extraligy

Sokol Dobřichovice odstoupily od účasti v baráži a protože to byl jediný tým, který by v případě vítězství finále play off 1. Ligy mohl postoupit do baráže, budeme hrát extraligu i v příští sezoně. Důvody odstoupení popsal v idnes předseda Sokola Dobřichovice Jaroslav Čermák:
„Vidina a touha hrát extraligu je pěkná, ale když si dáte na papír, co by to všechno obnášelo, tak jsme tak malí, že bychom to neutáhli. Naše tělocvična má výjimku i na první ligu. Baráž bychom museli hrát v náhradní hale. A pronajmout si ji jinde, by pro nás vzhledem k našim divákům ztrácelo význam. Finančně by nás to vyšlo na nějakých čtyřicet tisíc korun plus cesta do Ostravy. Byli bychom na nějakých sedmdesáti tisících korunách, přičemž tato částka pro nás znamená pokrytí dvou tří měsíců v první lize. K tomu nemáme kádr na extraligu, u nás to je pořád na takové vesnické bázi.“
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/volejbal/extraliga-muzu-baraz-zruseno.A230413_153445_volejbal_rou

O tom, že se náš tým na baráž důkladně připravoval, svědčí i dlouhá série přípravných zápasů. Dvakrát jsme nastoupili proti Beskydám (1:3,4:1), dvakrát také proti Myjavě (0:4,2:2), pak v Jaworznu (1:3) a dva zápasy jsme odehráli tento týden ve Vídni (2:2,3:1).

Příprava na baráž se tak plynule proměnila na přípravu pro příští sezonu. „Nové hráče pro novou sezonu jsme začali hledat. Nový trenér Darek Luks už má vytipované hráče z Polska, Ukrajiny a Slovenska, kteří by se už měli objevit na trénincích příští týden,“ uvedl manažer našeho klubu Tomáš Zedník. Je možné, že se někteří objeví už i v přípravných zápasech, kdy nás čekají: 20.4. Morávka a 21.4. Beskydy. To jsou zápasy, které byly původně domluvené jako přípravu na baráž.

Kromě herní přípravy probíhaly i kondiční příprava zpestřená návštěvou Hlavní báňské záchranné stanice a Kryocentra, ze kterých jsou přiložené fotografie.

Kryo a

kryo b

kryoc

kryod