Naše hodně mladá U18 skončila uprostřed extraligové tabulky

Konečné 15. místo z dvaceti šesti účastníků extraligy vybojoval náš hodně mladý tým U18. V posledním turnaji ve třetí výkonnostní skupině po dvou vítězstvích skončili čtvrtí. Přitom naše družstvo bylo nově "postaveno" před začátkem sezony z převážně mladých hráčů (starších žáků) ročníku 2007 a bylo doplněno pouze o 4 hráče ročníku 2006. Dá se říct, že tento mladý tým má za sebou herně velmi sympatickou sezónu.

Výsledky VK Ostrava na posledním 6. turnaji:

-        Nový Jičín 0:3

-        Velké Meziříčí 1:3

-        Hradec Králové 3:2

-        Ústí nad Labem 3:2

Hodnocení trenéra Ivana Pelikána:

„Poslední turnaj ve Velkém Meziříčí potvrdil naší vzrůstající kvalitu. Projevila se pracovitost hráčů a v závěru sezony i počet odehraných zápasů. Sobotní výkony ovlivnila náročná cesta, ale nedělní výkony i výsledky již byly dobré. Výhry nad Hradcem Králové a Ústím nad Labem vždy 3:2 měly svou hodnotu i tím, že byly těžce vybojované, ale i herně kvalitní. Na tomto turnaji jsem dával více příležitostí mladým hráčům (Krátký, Planka, Žarnovický Martin) a někteří hráli i na jiných, než na klasických postech.

Celá sezona byla potom pro hráče velmi přínosná. Před startem soutěže jsme nevěděli, jestli tuto kategorii přihlásíme, ale volba doplnit tým o starší žáky byla dobrá. Pro hráče jako je Krátký, Žarnovický A., Vlček, Ulrych nebo Planka, šlo o důležité srovnání, i když někteří zasáhli do hry méně. Tým měl opory ve Štercovi, Ciranovi, Polochovi, Balážovi, Žarnovickém M. a Holušovi. I přesto, že tým společně trénoval spíše výjimečně (žáci se svou kategorií), se vytvořil týmový duch a bylo příjemné s hráči pracovat. Poděkování patří i trenérům žáků Romanovi Dvoranovi a Martinu Vaculíkovi za koordinaci termínů, což nebylo vždy v nabitém programu vůbec jednoduché.

Dovolím si tvrdit, že proti většině týmů v soutěži má ten náš jedno velké plus. Rostou nám v něm hráči, kteří mají potenciál vrcholového volejbalu, jako je například Martin Šterc, Michal Cirán nebo Michal Baláž, který je již teď členem reprezentace ČR U17. Nejde jen o somatické předpoklady, ale i o dovednosti. Také ostatní, pokud vydrží s pracovitostí, mají vše před sebou.

Letošní sezona byla velmi těžká v plánování tréninkového procesu, kdy se musel velmi citlivě řešit poměr tréninkového a herního objemu s odpočinkem či regenerací. Někteří hráči hráli více soutěží a v závěru se mohla kumulovat únava. Proto hodnotím kategorii U18 velmi pozitivně.“